x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mircea Sandu: "Rapid ar putea fi retrogradată în Liga a II-a, dacă se află într-o situaţie falimentară"

Mircea Sandu: "Rapid ar putea fi retrogradată în Liga a II-a, dacă se află într-o situaţie falimentară"

11 Noi 2008   •   00:00

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că gruparea Rapid ar putea fi retrogradată în al doilea eşalon, în cazul în care clubul giuleştean ar ajunge într-o situaţie falimentară, ca urmare a neînţelegerilor dintre cei doi acţionari, George Copos şi Fathi Taher.



"Dacă jucătorii depun memoriile, ele sunt analizate de Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor, iar deciziile trebuie aplicate. Rapidul într-o situaţie în care e falimentară nu va mai putea participa la competiţii, retrogradează în eşalonul imediat inferior. Deci s-ar putea să avem la anul o echipă Rapid în Liga a II-a. Sper să nu se ajungă aici. Copos spune că s-a săturat de fotbal, dar e bine că nu s-a săturat fotbalul de el, îl mai vrem lângă noi. O să mai aibă timp şi de avioane, şi de veliere. Din momentul în care începe un campionat, el se derulează cu echipele care au început sau cu mai puţine. Sunt prevederile regulamentare. Putem oricând organiza şi cu 12-14-18 echipe. Acest campionat se va termina în condiţiile în care a început. Că vor fi numai 14 echipe, sunt prevederi regulamentare, care ne vor spune cum se va alcătui campionatul. Pentru la anul nu e nicio problemă dacă vor fi 14 echipe. Sper să nu se ajungă la dezafilierea unor echipe", a spus Sandu, la GspTV.

Mircea Sandu este de părere că prin aceeaşi situaţie ca Rapid vor trece multe grupări din România. "Ce se întâmplă la Rapid se va întâmpla la foarte multe cluburi din România. Nu vorbesc numai de cluburile de prima ligă, ci şi la celelalte eşaloane. Această recesiune, acest boom negativ financiar s-a îndreptat şi în România şi suferă oameni care investesc în fotbal. Aici există şi o altă înţelegere nerealizată între Copos şi Taher, care a avut loc anterior acestei recesiuni mondiale, care până la urmă nu s-a realizat şi a lăsat clubul ca o frunză în vânt care se plimbă de colo-colo, dar cu toate acestea am constatat că antrenorul, jucătorii şi-au făcut treaba şi au reuşit patru-cinci meciuri fără înfrângere, considerând că nu banul este important în această perioadă, ci participarea la competiţii cu rezultate favorabile", a subliniat Sandu.

Oficialul FRF îl sfătuieşte pe George Copos să îşi vândă un hotel şi să susţină în continuare echipa. "Nu am date concrete, dar în afara lui Manea, care e un rapidist adevărat, au demisionat până şi investitorii, au lăsat clubul de izbelişte. Mă mir de George Copos, care chiar dacă este mai scump la pungă, acest nou Rapid el l-a inventat, l-a susţinut şi trebuie să-l susţină în continuare pentru a nu pierde mult mai mult, din punctul meu de vedere, până găseşte un alt aliat, un alt asociat, cineva interesat să cumpere pachetul majoritar sau toate acţiunile, el trebuie să susţină în continuare clubul. Probabil că datoriile nu sunt mari nici faţă de jucători, terţi şi bugetul statului. Nu-i dau sfaturi, dar aşa aş face eu, mi-aş vinde unul dintre hoteluri, două-trei luni aş ţine clubul şi în această perioadă aş găsi o soluţie. Aş risca, aş pierde pe undeva, pentru că am câştigat suficient prin imaginea pe care mi-am creat-o prin Rapid. Aş face acest sacrificiu, pentru că atunci când plecăm de pe lumea asta, să rămână ceva", a completat Sandu.

Mircea Sandu crede că omul de afaceri Fathi Taher ar trebui să piardă banii investiţi la Rapid, deoarece "nu şi-a făcut temele sută la sută": "Dacă n-au avut actele semnate, dacă n-au predat pachetul majoritar... Taher a băgat nişte bani şi el ar trebui să piardă pentru că nu şi-a făcut temele sută la sută. Şi-a asumat un risc, e o pierdere pe care probabil că şi-a prevăzut-o. Taher are destule şi nu se simte".

Toţi cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, preşedintele Constantin Toma, membrii Alexandru Bunea, Dragoş Nedelcu şi Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea giuleşteană. Totodată, Zotta a demisionat şi din funcţia de director general.

FC Rapid traversează în ultimele săptămâni o criză financiară majoră, existând restanţe la salariile jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor pe luna precedentă, precum şi la chiriile apartamentelor fotbaliştilor după ce omul de afaceri Fathi Taher a întrerupt finanţarea.

Pe de altă parte, Mircea Sandu a menţionat că la noul Stadion Naţional s-au construit deja foarte multe gradene. "La exterior se vede un maldăr de pământ, dar la interior se construieşte foarte intens. Deja platforma unde va veni viitoarea peluză, tribună este sudată. Deja s-a avansat foarte mult la partea subterană unde se vor afla parcările. Se lucrează cu patru macarale, s-au făcut până acum sute de gradene. Important e ca cei care finanţează această lucrare să plătească în timp util, ca ele să se desfăşoare în timp util", a spus Sandu.

Preşedintele FRF a declarat că doreşte restructurarea ligiilor a II-a şi a III-a. "De doi-trei ani buni mă gândesc la restructurarea ligilor a II-a şi a III-a. Ele vor fi puse într-un program ce vor fi prezentate reprezentanţiilor acestor serii şi până în 2010 să avem o altă organizare la nivelul celor două ligi", a precizat Sandu.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sport sandu rapid