x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Misiune indeplinita

Misiune indeplinita

02 Iun 2004   •   00:00

Dupa un retur catastrofal, presedintele Ioan Becali a anuntat ca se va retrage din fruntea clubului Rapid, urmand sa redevina impresarul celor mai importanti jucatori romani.

SORIN ANGHEL

Era Ioan Becali la Rapid s-a sfarsit. Presedintele giulestenilor a anuntat ieri ca se va desparti de gruparea de sub Podul Grant dupa jocul din ultima etapa, cu FC Arges.

POVESTI DESPRE BOLONI. "Din pacate, trebuie sa anunt ca antrenorul la care am visat nu a venit si trebuie sa ma retrag. A fost o saptamana grea, in care am incercat sa-l conving pe Arrigo Sacchi sa vina in Romania. Paralel, a mai fost si Ladislau Bölöni, care era antrenorul ideal pentru Rapid. Ramanerea mea depindea numai de venirea lui Bölöni. Am vorbit cu el de trei, patru, cinci, sase ori pe zi, dar a declinat oferta. Se vorbea de un contract nemaintalnit pe teritoriul Romaniei, peste nivelul pe care il are la Rennes. Presedintele Francois Pinault a fost de neinduplecat, deoarece Bölöni mai avea contract cu Rennes", a precizat Becali.

A PLECAT INAINTE DE A FI DEMIS. Giovani a preferat sa isi anunte demisia inaintea sedintei Consiliului Director al clubului, pentru a nu fi concediat de George Copos. "Ma voi prezenta in fata celor care fac parte din Consiliul Director doar pentru onoarea mea. Nu am mai dorit sa continuu pentru ca nu imi mai trebuia inca un an de stres. A fost o experienta unica", au fost cuvintele de ramas bun ale celui mai ineficace presedinte pe care l-a avut Giulestiul in ultimii ani.

L-a criticat pe Mircea Rednic

Dupa ce se va desparti de Rapid, Ioan Becali se va intoarce la meseria care l-a facut celebru, aceea de impresar. "Nu voi pierde legatura cu Rapidul, pentru ca am jucatori aici pe care ii voi impresaria. Termin acest campionat cu fruntea sus, chiar daca aceasta echipa nu va juca in cupele europene. Eu sunt de parere ca participarea in Cupa UEFA s-a pierdut dupa ce echipa a pierdut cu 2-0 la Galati meciul din Cupa Romaniei", a fost de parere Becali, care l-a criticat astfel pe Mircea Rednic, tehnicianul care a pregatit echipa de sub Podul Grant in turul campionatului. Ioan Becali a recunoscut ca a comis foarte multe greseli. "Am venit cu un entuziasm exagerat de mare la Rapid. Am crezut foarte mult in valoarea de antrenor a lui Dan Petrescu. Acest entuziasm m-a costata, si-a pus Giovanni cenusa in cap.

Ce se intampla cu jucatorii

In cazul in care viitorul antrenor al Rapidului nu va dori sa conteze pe unii dintre jucatorii achizitionati la sosirea lui Ioan Becali in Giulesti, acestia vor fi rascumparati. "Nu ii voi lasa pe drumuri. Deja i-am spus lui George Copos ca ii ofer 1,6 milioane de dolari pentru toti jucatorii pe care i-am adus eu la Rapid. In schimb, nu ma intereseaza ce se intampla cu actiunile pe care le am la club. Poate sa le treaca pe numele uneia dintre fetele mele. Eu am venit aici ca sa schimb fata Giulestiului, dar nu a fost sa fie", a declarat Becali. Presedintele Rapidului a criticat jocul echipei sale in partida cu Ceahlaul, chiar daca giulestenii au castigat cu 1-0. "La un moment puteam fi egalati si va dati seama cate speculatii s-ar fi facut pe acest meci egal. Am venit cu sufletul curat la Rapid si asa si plec. Nu am acceptat nici un compromis", a comentat Becali.

Razvan Lucescu, favorit

Cum Viorel Hizo nu va mai continua la Rapid, favorit sa preia postul de antrenor al formatiei de sub Podul Grant este Razvan Lucescu, in prezent la FC Brasov. Fiul lui Mircea Lucescu a purtat deja cateva discutii pe aceasta tema cu patronul George Copos, cele doua parti fiind foarte aproape de a bate palma. Lucescu Jr. si-a incheiat cariera de jucator la Rapid, dupa care a ocupat functia de vicepresedinte al clubului in sezonul 2002-2003, cand giulestenii au castigat al treilea titlu din istoria echipei. Pentru functia de presedinte al Rapidului favorit este Dinu "Vama", un foarte bun prieten al familiei Lucescu si al lui George Copos. De numele acestuia se leaga cel de-al doilea titlu din istoria Rapidului, obtinut in sezonul 1998-1999, cand formatia de sub Podul Grant era pregatita de actualul tehnician al lui Sahtior Donetk.
×
Subiecte în articol: sport rapid becali