x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Monica Iacob Ridzi: "Nu-mi dau demisia!"

Monica Iacob Ridzi: "Nu-mi dau demisia!"

03 Iul 2009   •   00:00

Potrivit postului Realitatea, Ministrul Tineretului şi Sportului ar fi luat decizia de a demisiona în urma scandalului iscat de cheltuirea, de către minister, a aproape 600 de mii de euro pentru orgnizarea "Zilei Tineretului". Monica Iacob Ridzi a dezminţit actul oficial de demisie. Vicepreşedintele democrat-liberal, Cezar Preda, a criticat dur prestaţia ministrului Tineretului şi Sportului ceea ce arată că partidul a lăsat-o din braţe.

UPDATE. Ridzi dezminte actul oficial de demisie. Unul dintre liderii PDL, Cezar Preda, critică dur prestaţia ministrului Tineretului şi Sportului ceea ce arată că partidul a lăsat-o din braţe. "Vă spun cu toată responsabilitatea că de vreo zece zile în fiecare dimineaţă nu fac altceva decât să mă uit pe mailul meu şi al partidului să văd ce trebuie să spun despre Ministerul Tineretului şi de ce a făcut ministrul. Mi se pare că avem şi alte lucruri de făcut, de discutat cu primarii şi membrii noştri, de discutat despre campania pentru preşedinte şi de investiţii. Mă oboseşte această solidaritate ţigănească împrumutată de la PSD - vezi cazul Bivolaru - când nu contează dacă omul este sau nu vinovat, ci trebuie doar să fim solidari. Cred că trebuie să terminăm acest lucru cât mai repede. Cred că nu e important pentru PDL şi liderii PDL să dăm răspunsuri şi să ne ocupăm de cazul ministrului Tineretului. Am obosit cu chestiunea asta", a declarat, astăzi, la Buzău, Cezar Preda.

Totodată, Cezar Preda a lăsat să se înţeleagă că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul Tineretului şi situaţia Monicăi Iacob Ridzi nu sunt de bun augur pentru PDL.

"Asta nu are cum să aducă puncte. De zece zile non stop explic ce se întâmplă la acest minister, avem alte chestiuni de adus în atenţia opiniei publice", a mai spus Preda.



Potrivit realitatea.net, conducerea democrat-liberalilor intenţionează să o înlocuiască din funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului pe Monica Iacob-Ridzi, indiferent dacă DNA va decide începerea urmăririi penale, în intenţia de a atenua deficitul de imagine încasat de partid în timpul scandalului "Zilele Tineretului".

Octavian Bellu ar putea fi viitorul ministru al TIneretului şi Sportului


Există deja o variantă de înlocuire, numele vehiculat fiind cel al lui Octavian Bellu. "A fost şi consilier prezidenţial, este un om serios şi în cazuri de astea va sufla şi de zece ori în iaurt înainte de a lua o decizie", a afirmat un democrat-liberal. În legătură cu această posibilă numire, Bellu a declarat într-o intervenţie la Antena3 că "sunt doar speculaţii. Nici nu-mi doresc o asftel de funcţie".


Liberalul Bogdan Olteanu a declarat pentru antena3 că "dacă este ministru sau fost ministru, doamna Ridzi va trebui să explice ceea ce s-a întâmplat la evenimentul Zilele Tineretului".

 

Cristian Boureanu, deputat PD-L: "Nu se pune problema înlocuirii Monicăi. Eu nu cred că Monica Iacob Ridzi ar trebui să-şi dea demisia. Nu exclud vinovăţia cuiva din minister, însă nu cred că e bine să reparăm o nedreptate cu o altă nedreptate".

 

Alina Gorghiu, preşedinte al comisiei de anchetă în cazul verificării contractelor de la Ministerul Tineretului: "Domnul Bellu, care a fost la audieri, a spus în faţa comisiei că nu ştie de nicio anchetă a DNA la minister. Probabil, la sfârşitul săptămânii viitoare, doamna Monica Iacob Ridzi va veni din nou la audieri pentru a da explicaţiile finale legate de semnele de întrebare puse în această comisie de anchetă".

 

UPDATE. Într-un comunicat remis postului Antena3, ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, dezminte informaţia potrivit căreia şi-ar fi depus demisia din funcţie. "Dezmint informaţia vehiculată în mass-media pe surse, potrivit căreia mi-am depus demisia din funcţia de ministru. Din respect pentru o informare corectă a opiniei publice, rog mass-media să ia în considerare doar poziţia mea oficială", se arată în comunicat. (V.A.)


×
Subiecte în articol: sport tineretului ridzi iacob ridzi