x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mourinho, elogiat de presa italiană după calificarea lui Inter Milano în finală

Mourinho, elogiat de presa italiană după calificarea lui Inter Milano în finală

29 Apr 2010   •   00:00

Presa italiană s-a întrecut în elogii după calificarea lui Inter Milano, echipă antrenată de Jose Mourinho, în finala Ligii Campionilor, în dauna deţinătoarei trofeului, FC Barcelona.

"Inter, zidul gloriei", a titrat pe prima pagină Gazzetta dello Sport. "Inter s-a calificat datorită forţei extraordinare a apărării condusă de Walter Samuel, însă meritul revine întregii echipe care a arătat până la ce punct este important sacrificiul fiecăruia, începând de la atacanţi", a mai scris Gazzetta dello Sport, care îl laudă pe Mourinho pentru "opera sa tactică".

"Meciul a fost condus cu acceaşi luciditate în zece, semnul unei echipe care îşi urmăreşte guru, care acum aspiră să intre în clubul închis al celor care au câştigat Liga Campionilor cu două echipe diferite", a notat şi Corriere della Sera, în timp ce La Repubblica i-a acordat lui Mourinho nota 9, subliniind că va primi 10 dacă va câştiga finala.

Inter Milano, cu fundaşul român Cristian Chivu integralist, s-a calificat în finala Ligii Campionilor cu scorul general de 3-2, deşi a pierdut returul de miercuri la limită, 0-1. Chivu a fost lăudat şi el pentru prestaţia de la Barcelona.

"Chivu a intrat în ultimul moment în echipă, după accidentarea lui Pandev. A pătruns pe teren fără cască pentru a arăta lumii curajul cu care va lupta Inter. A fost constrâns să se apere tot meciul, dar a luptat ca un leu", a scris site-ul tuttomercatoweb.com.

"Chivu nu trebuia să joace titular, dar accidentarea lui Pandev l-a trimis pe teren din primul minut. Dar pentru el nu a contat că planul s-a schimbat în ultimul moment. A început ca fundaş stânga, iar după eliminarea lui Thiago Motta a trecut la închidere, dar l-a ajutat şi pe Zanetti în bandă. A fost mereu cu capul sus într-o seară dificilă", a notat şi eurosport.it.

×
Subiecte în articol: redactie