x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Răducanu și Murray, victorii în turul inaugural la Indian Wells

Răducanu și Murray, victorii în turul inaugural la Indian Wells

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   10:50
Răducanu și Murray, victorii în turul inaugural la Indian Wells
Sursa foto: Hepta

Britanicul Andy Murray a avut parte de un nou maraton de tenis în primul tur la Indian Wells, cu o nouă revenire spectaculoasă, în timp ce Emma Răducanu a trecut în primul act de o adversară complicată, la aproape 2 luni de la ultimul meci al ei în circuit, la Australian Open.

Murray (55 ATP) a reușit un as la mingea de meci, pentru a trece de argentinianul Tomas Etcheverry (61 ATP), cu 6-7(5), 6-1, 6-4, în cea mai recentă dintr-o serie de reveniri impresionante ale scoțianului, care pare a nu avea vârstă.

"Am luptat din greu. Chiar vreau să profit la maximum de acești ultimi ani pe care îi am", a declarat Murray, în vârstă de 35 de ani, după disputa de trei ore și 12 minute.

"Am reușit să mă lupt în câteva meciuri brutale. A fost cu adevărat incredibil.

"Nu vreau să se oprească (tenisul n.r.). Știu că se va întâmpla la un moment dat, dar cât timp merge așa, ar fi bine să mă bucur de asta."

Murray a cedat primul set într-un tiebreak strâns, iar nemulțumirea față de jocul său și față de unele din deciziile sistemului electronic de monitorizare a liniilor l-au afectat vizibil.

Dar, a revenit cu ajutorul forehand-ului său puternic, în setul al doilea pentru a forța un decisiv.

Meciul s-a decis apoi după un game maraton la 4-4, în setul al treilea, în care Murray a avut 5 mingi de break, iar Etcheverry două șanse de a-și valorifica serviciul. Britanicul și-a asigurat avantajul și a închis apoi partida la a doua minge de meci.

Cel de-al șaselea as al meciului a consfințit victoria lui Murray, care a ajuns la 7-0 în meciurile cu set decisiv din acest an.

Urmează o întâlnire cu spaniolul Pablo Carreno Busta în turul al doilea, sâmbătă, iar Murray, triplu campion de Grand Slam, a declarat că este la fel de înfometat de victorie ca întotdeauna.

"Mă simt în continuare extrem de motivat, încă mă bucur de competiție și de toată munca depusă", a spus el.

Mai devreme, joi noaptea, compatrioata lui Murray, Emma Răducanu (77 WTA) a revenit de la un break în ambele seturi pentru a o învinge pe Danka Kovinic (62 WTA) cu 6-2, 6-3 și pentru a-și lua revanșa față de muntenegreanca care a învins-o la Australian Open 2022.

Participarea ei la Indian Wells nu a fost certă. Accidentarea la încheietura mâinii, care a forțat-o să-și închidă sezonul mai devreme, anului trecut, a apărut din nou și, după ce s-a retras de la un turneu demonstrativ înainte de turneu, se părea că nu va concura deloc.

După ce a fost condusă cu 2-0, a început să-și găsească ritmul cu forehandul și a încheiat primul set de 33 de minute cu un al doilea as la serviciu.

Povestea s-a repetat și în setul al doilea, unde a fost din nou condusă cu 2-0, înainte de a-și reveni și de a avansa în turul al doilea, unde o va înfrunta pe poloneza Magda Linette.

"Sunt fericită că am rămas în joc", a declarat Răducanu. "Să fii cu un break în urmă este dificil, desigur, dar cred că din punct de vedere mental am luat punct cu punct".

Ea a spus că s-a bucurat să joace pe ceea ce ea a numit unul dintre terenurile sale preferate.

"Sunt atât de fericită că am reușit să trec și sper să mai joc un meci în fața voastră", a spus ea.

Elvețianul Stan Wawrinka, de trei ori campion de Grand Slam, a revenit învingător în competiție după o absență de patru ani, iar australianul Thanasi Kokkinakis a avansat pentru a stabili o întâlnire cu principalul favorit, Carlos Alcaraz.

A fost sfârșitul drumului pentru campionul din 2019, Dominic Thiem, care a irosit mai multe șanse de a trece de veteranul francez Adrian Mannarino, înainte de a fi învins cu 4-6, 6-4, 7-6(5).

La feminin, Sofia Kenin a învins-o pe Sloane Stephens cu 6-4, 6-1, într-o luptă între foste campioane de Grand Slam. Ea s-a alăturat compatrioatei sale americane Madison Brengle și cehoaicelor Marketa Vondrousova și Karolina Muchova în turul al doilea.

Dalma Galfi, care a pierdut în ultimul tur al calificărilor, dar a fost înlocuitoarea de ultimă oră a Tamarei Korpatsch, a surprins-o pe Danielle Collins, fostă finalistă la Australian Open, cu 6-4, 6-4.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: emma raducanu indian wells