x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Mutu, gonit spre Juventus

Mutu, gonit spre Juventus

07 Apr 2004   •   00:00

Rusul Abramovici il cedeaza la Juventus pe atacantul roman la schimb cu Del Piero, plus 30 de milioane de euro.

Patronul lui Chelsea este dispus sa plateasca 30 de milioane de euro si sa-l cedeze pe atacantul roman in schimbul achizitionarii italianului Alessandro Del Piero.

Adrian Mutu ar putea reveni in Italia, dupa numai un an petrecut in Premier League. Evolutiile atacantului roman nu l-au convins pe patronul Roman Abramovici, asa ca miliardarul rus se gandeste sa renunte in vara la „Briliant". Potrivit site-ului „calciomercato.com", Abramovici l-a oferit pe Mutu celor de la Juventus Torino, dorindu-l la schimb pe Alessandro Del Piero. Mai mult, magnatul rus este gata sa plateasca si 30 de milioane de euro pentru a-si asigura serviciile jucatorului italian.

PRECEDENT. Nu este pentru prima data cand presa vehiculeaza transferul romanului la campioana Italiei. Juventus a intentionat sa-l achizitioneze pe Mutu in 2002 pe cand acesta evolua la Verona. Ulterior, internationalul nostru a semnat cu Parma, dar a ramas in atentia torinezilor care i-au facut o a doua oferta la inceputul lui 2003. Mutu nu este insa singurul jucator roman care s-a aflat in vizorul „bianconerilor". In vara trecuta, conducerea „Batranei Doamne" a vrut sa-l aduca la Torino pe Cristi Chivu, capitanul echipei nationale ajungand in cele din urma la rivalii de la AS Roma.


Del Piero sta pana in mai

Aflata intr-o situatie financiara delicata dupa ratarea calificarii in sferurile Ligii Campionilor, Juventus ar fi indreptatita sa ia in calcul oferta englezilor. Daca oficialii torinezi ar accepta propunerea lui Abramovici, francezul David Trezeguet nu va mai fi cedat la Barcelona. Interesant este faptul ca Del Piero (foto) este indisponibil pana in luna mai, atacantul lui Juventus suferind o accidentare destul de serioasa in meciul retur cu Deportivo La Coruna din optimile Ligii Campionilor.

Are contract cu Chelsea pana in 2008

Plecat in vara de la Parma, Adrian Mutu a semnat cu Chelsea un contract valabil pana in 2008. Transferul internationalului roman la gruparea londoneza a fost cifrat la 24 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare suma platita vreodata pentru un fotbalist autohton. De asemenea, „Briliantul" este cel mai bine platit jucator roman, cu un salariu anual de circa 3 milioane de euro. O mare parte din veniturile sale provine din diferite contracte publicitare, Mutu fiind imaginea unei cunoscute marci de bauturi racoritoare, dar si a renumitei case de moda Dolce&Gabbana.


„Nu ma intereseaza Italia"

  • Jurnalul National: Adi, esti refacut suta la suta dupa ce accidentarea ta mai veche a recidivat?

    Adrian Mutu: Am facut tratament patru zile la rand si voi continua masajul si fizioterapia cat va fi necesar. Ma simt bine, dar nu sunt inca pregatit sa joc un meci intreg.

  • Presa italiana a anuntat ca Abramovici vrea sa il aduca in locul tau pe Del Piero. Ati avut o discutie in acest sens?

    Nu, nimeni nu mi-a spus nimic. Acum cateva zile se vorbea despre o eventuala venire a lui Vieri la Chelsea. Asa ca...

  • Patronul rus si-a manifestat nemultumirea fata de prestatiile tale. Tu esti multumit de ceea ce ai facut la Chelsea?

    Este primul sezon pe care il joc in Anglia, unde fotbalul este mai dur decat in Serie A. Asta nu este o scuza, dar am mai fost si accidentat. In ansamblu, cred ca m-am descurcat cat de cat bine, dar se putea si mai mult. Mai am timp sa-i conving pe cei sceptici ca merit incredere.

  • Ai mai fost in atentia celor de la Juventus. Te-au mai contactat in ultima vreme?

    Nu, si nici nu o sa vorbesc cu nimeni atata timp cat am contract cu Chelsea. Nu ma intereseaza in acest moment nici o echipa din Italia.

  • ×
    Subiecte în articol: sport mutu juventus del piero