x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nadal a fost testat pozitiv pentru COVID-19, după revenirea de la Abu Dhabi

Nadal a fost testat pozitiv pentru COVID-19, după revenirea de la Abu Dhabi

20 Dec 2021   •   20:00
Nadal a fost testat pozitiv pentru COVID-19, după revenirea de la Abu Dhabi
Sursa foto: Hepta

Rafael Nadal a declarat, luni, citat de Reuters, că a fost depistat pozitiv la COVID-19 la sosirea în Spania, după ce a participat la turneul demonstrativ Mubadala World Tennis Championship de la Abu Dhabi, săptămâna trecută.

Tenismanul a declarat că a avut parte de „momente neplăcute", dar că speră să se simtă mai bine în curând și că va ține oamenii la curent cu planurile sale cu privire la turneele viitoare.

„Am vrut să vă anunț că la întoarcerea mea acasă, după ce am jucat turneul de la Abu Dhabi, am fost depistat pozitiv la COVID în urma testului PCR care mi-a fost efectuat la sosirea în Spania", a scris Nadal pe Twitter.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani a precizat că a fost testat negativ în toate momentele în care s-a aflat în Kuweit și Abu Dhabi, iar ultima dată a fost testat negativ vineri, săptămâna trecută.

Revenirea spaniolului, după accidentare, la evenimentul demonstrativ, a fost prima sa apariție la un turneu, de la Citi Open, de la Washington din august. Prezența sa la Abu Dhabi s-a încheiat cu două înfrângeri la limită în fața lui Andy Murray și Denis Shapovalov.

„Am câteva momente neplăcute, dar sper că mă voi îmbunătăți încetul cu încetul. Acum sunt acasă și am raportat rezultatul celor care au fost în contact cu mine", a scris el.

„Ca urmare a situației, trebuie să am o flexibilitate totală cu calendarul meu și îmi voi analiza opțiunile în funcție de evoluția mea. Vă voi ține la curent cu orice decizie legată de viitoarele mele turnee", a adăugat spaniolul.

Nadal a petrecut patru luni în afara competițiilor, din cauza unei accidentări la picior. El a fost eliminat în semifinale la Roland Garros și a fost nevoit să se retragă de la Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Tokyo și US Open.

El a mai declarat anterior că nu poate garanta că va face deplasarea pentru Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rafael nadal