x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nasu’ la radio

Nasu’ la radio

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    16 Noi 2005   •   00:00
Nasu’ la radio

Invitat ieri la Total Sport FM, presedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit despre apropiatele alegeri si s-a aratat nemultumit de lipsa sprijinului politic vizavi de sport.

Dupa o perioada in care a refuzat aparitiile publice, Mircea Sandu a acceptat ieri sa participe in calitate de invitat la postul de radio Total Sport FM la emisiunea fostului arbitru FIFA, Florin Chivulete.

NEMULTUMIRE. "Nasu’" a atacat in termeni duri lipsa implicarii in sport a politicului in ultimii 15 ani: "Este inadmisibil, pur si simplu strigam de atatia ani ca in programele de guvernare si in ale administratiei publice locale sa fie ceva cu sportul. In acesti 15 ani de zile nu a existat nimic. Initiativa cu salile din programul «400» e ok, dar acest program acopera doar baza, de aici selectam copiii, dar unde-i ducem? Asta spune si domnul Octavian Belu, asta spun si eu, asta spun multi oameni din sport. Mogosoaia este doar un bob de grau, cat va putea incolti de aici? Franta are alocate anual de la buget 800 de milioane de euro pentru sport".

REORGANIZARE. Cu mai putin de o saptamana inaintea alegerilor, "Nasu’" si-a dezvaluit din planuri: "Trebuie sa ne reorganizam asa cum viitorul o cere, si in special asa cum s-a reorganizat UEFA. Cu un congres care este organ legislativ, cu un Comitet Executiv care face programe si care le da administratiei sa le puna in aplicare. Acolo, la UEFA, administratia, e condusa de un director general, care la noi ar putea fi Ionut Lupescu. El nu vine sa inlocuiasca presedintele, eu voi face o cedare de atributii care se vor discuta in Comitetul Executiv, intr-o noua organigrama."

CRAIOVA DA
Comisia de recurs federala a decis ieri sa mentina in totalitate hotararea Comisiei pentru Statutul Jucatorului (CSJ), care prevedea ca Universitatea Craiova sa achite suma datorata clubului CSM Resita ca indemnizatie de solidaritate pentru transferul jucatorului Cristian Chivu la AS Roma. In iunie, CSJ a obligat gruparea olteana sa plateasca resitenilor indemnizatia de formare-promovare a lui Chivu, in valoare de 206.800 de euro. Suma totala pe care "U" Craiova a incasat-o de la clubul AS Roma se ridica la 305.360 de euro, din care doar 98.560 de euro ar fi trebuit sa revina echipei din Banie. Chivu si-a inceput cariera la CSM Resita in anul 1996, unde a jucat pana in sezonul 1997-1998, an in care s-a transferat la Craiova. La inceputul sezonului 1999-2000, Chivu a semnat pentru Ajax Amsterdam, pentru suma de 2,7 milioane de dolari. In anul 2003, Chivu a fost transferat de la Ajax la AS Roma pentru suma de 16,6 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport