x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Naţionala de 19 ani s-a calificat în Turul de Elită al Campionatului European

Naţionala de 19 ani s-a calificat în Turul de Elită al Campionatului European

16 Oct 2009   •   00:00

Reprezentativa de juniori under 19 a României, antrenată de Cristian Sava, a obţinut, joi, calificarea în Turul de Elită al Campionatului European, ediţia 2009/2010. Această etapă în care se află juniorii tricolori reprezintă al doilea şi ultimul tur preliminar al Campionatului European. Cele şapte mini-turnee contând pentru Turul de Elită vor avea loc în primăvara anului viitor, câştigătoarele acestora urmând să se califice la turneul final, ce va fi găzduit de Franţa.



România a înregistrat următoarele rezultate, în cadrul mini-turneului contând pentru grupa a 6-a a primului tur preliminar, găzduit de Austria: 0-3 cu Scoţia, 4-0 cu Austria şi, joi, 1-0 contra Armeniei (gol Stoian, în minutul 13, din penalti). Echipa României a acumulat 6 puncte şi a încheiat grupa pe locul 2, la egalitate de puncte cu Scoţia (câştigătoarea grupei) şi Austria (ocupantă a locului 3).

În condiţiile în care cele trei echipe au acumulat acelaşi număr de puncte, s-a alcătuit, pentru departajare, un clasament "în trei", care a ţinut cont de rezultatele directe. Astfel, fiecare învingând-o pe cealaltă (Austria a învins Scoţia, scor 1-0), cele trei au avut, în acest clasament, câte trei puncte, drept care departajarea a fost realizată de golaverajul înregistrat în meciurile directe: Scoţia a avut 3-1, România 4-3 şi Austria 1-4.

×
Subiecte în articol: sport