x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Negocieri între RCS şi operatori

Negocieri între RCS şi operatori

de Madalina Corbeanu    |    18 Sep 2008   •   00:00

În ultimul timp, numeroase întrebări privesc procentul de abonaţi prevăzut în contractul semnat de consorţiul Antena 1 şi RCS & RDS şi de Liga Profesionistă de Fotbal, care să poată urmări meciurile difuzate de GSP TV.

În ultimul timp, numeroase întrebări privesc procentul de abonaţi prevăzut în contractul semnat de consorţiul Antena 1 şi RCS & RDS şi de Liga Profesionistă de Fotbal, care să poată urmări meciurile difuzate de GSP TV.

Tocmai de aceea, Antena 1 a prezentat ieri un punct de vedere oficial. “Părţile au agreat şi semnat clauze de confidenţialitate. Avînd în vedere acestea, putem preciza că

absolut toate condiţiile impuse în caietul de sarcini şi în contract au fost îndeplinite încă de la participarea la licitaţie şi, cu atît mai mult, în prezent. Potenţial, GSP TV are o acoperire de 100% şi nu există nici cea mai mică încălcare a caietului de licitaţii sau a prevederilor contractuale. Este deja de notorietate faptul că RCS & RDS şi Antena 1 au plătit pentru a avea dreptul de transmisie a acestor meciuri. Cum spunea şi şeful LPF, Dumitru Dragomir, fotbalul este o distracţie care se plăteşte. Faptul că RCS & RDS şi Antena 1 negociază în continuare cu operatorii de cablu dovedeşte şi bunăvoinţă şi bună-credinţă, dar aceste drepturi nu pot fi vîndute sub costurile de achiziţie, aşa cum îşi doresc unii operatori de cablu, ar fi o procedură interzisă prin lege”, a precizat Dan Matiescu, director general Antena 1.

 

Licitaţie deschisă

“Aş vrea să reamintesc publicului faptul că drepturile de difuzare asupra meciurilor Ligii I au fost cîştigate de consorţiul format din RCS & RDS şi Antena 1 în urma unei licitaţii deschise, la care putea participa orice televiziune, orice operator de cablu sau de telefonie mobilă”, a mai spus Dan Matiescu.

Trustul INTACT cuprinde: televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia, GSP TV, Radio Romantic, publicaţiile Jurnalul Naţional, Săptîmana Financiară, Financiarul,

Felicia, Gazeta Sporturilor, Good Food, Good Home, 4 WD, Top Gear, Eve si reţeaua de cotidiane locale Ghimpele.

 

Cum se receptează GSP TV

Conducerea postului Antena 1 face precizări telespectatorilor şi explică modul cum poate fi vizionat în prezent postul GSP TV:

. Prin solicitarea telespectatorului către operatorul de cablu de a transmite meciurile în cadrul abonamentului;

. Prin abonarea la operatorul de cablu RCS/RDS sau prin achiziţionarea unei antene de tip DigiTV.

“Precizăm, de asemenea, faptul că Antena 1 şi RCS & RDS şi-au adjudecat drepturile de difuzare ale Ligii I de fotbal ca urmare a prezentării celei mai bune oferte faţă de celelalte televiziuni şi operatori de cablu care au dorit să achiziţioneze difuzarea meciurilor din Liga 1:

1. Antena 1/RCS/RDS –

    85 de milioane de euro (fără TVA)

2. Realitatea TV şi Telesport

    84,5 de milioane de euro (fără TVA)

3. Dogan TV – 72,5 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport antena