x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Nicu Gheară: "Mircea Sandu nu poate avea contracandidat la FRF"

Nicu Gheară: "Mircea Sandu nu poate avea contracandidat la FRF"

de Mihai Igirosanu    |    23 Dec 2009   •   00:00
Nicu Gheară: "Mircea Sandu nu poate avea contracandidat la FRF"
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Deşi aflat la distanţă, în lumea civilizată, unul dintre cei mai importanţi oameni din fotbalul românesc, Nicu Gheară a vorbit pentru Jurnalul Naţional despre situaţia de la Rapid, despre apropiatele alegeri de la FRF şi nivelul de civilizaţie din Liga 1.



Aflat cu sufletul alături de fosta sa echipă, Rapid, Nicu Gheară s-a referit tranşant la joaca de-a vânzarea dintre George Copos şi germanul Lutz Stache. "Este mai mult o glumă între ei şi o oportunitate pentru Stache să devină şi el cunoscut. Numai în România se pot face astfel de jocuri, de imagine, dar într-o ţară civilizată, nu-l băga nimeni în seamă. Acolo se ducea în galerie, discuta cu femeia de service, cu oamenii de la intrare, dar niciodată nu era băgat astfel în seamă.

A apărut peste noapte, iar acum mai are puţin şi antrena el echipa. Era o variantă cu şef de galerie, dar am observat că încurcă echipele, se ridică atunci când marchează adversarii. Ştiu foarte bine situaţia de la Rapid. Ca să termine pe poziţii fruntaşe, l-am rugat pe Nicolae Manea să facă ceva caritabil, jucătorii au înţeles foarte bine situaţia şi au jucat mai mult de plăcere. La sfârşit şi-au primit salariile şi fotbaliştii.

Situaţia nu este atât de dezastruoasă pe cât se plânge Copos. El se plânge mai rău decât o familie cu patru persoane care trebuie să se întreţină dintr-un singur salariu".

Despre alegerile de la FRF, programate la 25 ianuarie, preşedintele AFR şi al CSJ a declarat: "Mircea Sandu nu poate avea contracandidat. Pentru a fi preşedintele FRF sau LPF trebuie să ai experienţă, să ai câţiva ani lângă cei care conduc, să înveţi şi abia apoi să candidezi. Gândiţi-vă la Mircea Sandu, că până să ajungă în Comitetul Executiv al UEFA a acumulat experienţă, a fost mai întâi observator, a aşteptat să se schimbe o generaţie, cea cu Johansson, şi abia apoi a pătruns. Aşa este normal să fie şi la noi. Am foarte mare respect pentru Mitică Dragomir şi Mircea Sandu, iar când nu-i vom mai avea o să plângem.

Dragomir, la 26 de ani era preşedinte de club, deci vă daţi seama câtă experienţă a acumulat. Mircea Sandu a reuşit să ajungă atât de sus prin munca sa. Dacă nu aş fi văzut cât de corect şi curat este, mi-aş fi văzut de treaba mea, nu l-aş fi respectat atât de mult".

"OAMENII DIN FOTBAL NU ŞTIU SĂ SE RESPECTE"
Nicu Gheară a încheiat vorbind despre atmosfera din fotbalul românesc. "Persoanele din fotbalul nostru nu ştiu să se respecte. Când faci circ la televiziune, provoci, ajungi să fii înjurat pe banii tăi. Mie îmi place să merg la meciuri în afară, acolo unde vezi acţionarii cluburilor că se respectă, stau unul lângă altul, îşi dau mâna şi transmit mai departe această civilizaţie".

×
Subiecte în articol: sport