x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Noi ciocniri huligani-politie

Noi ciocniri huligani-politie

19 Iun 2004   •   00:00

De la inceputul competitiei din Portugalia nu a trecut nici o zi in care sa nu existe ciocniri mai mult sau mai putin importante intre suporterii englezi si fortele de ordine lusitane.

DELIA GOMOESCU

Anglia a fost amenintata de UEFA in repetate randuri ca va fi suspendata de la marile competitii daca sustinatorii sai nu se vor comporta civilizat. Cu toate acestea, celebrii hooligans au continuat sa provoace incidente si la turneul final din Portugalia.

ARESTATI. Trei suporteri britanici au fost arestati joi seara in localitatea Albufeira, dupa ce reprezentativa lui Sven Goran Eriksson a invins cu 3-0 Elvetia. Starea de euforie, determinata de succesul nationalei Albionului si de cantitatile impresionante de bere, i-a facut pe cativa fani sa arunce cu sticle spre fortele de ordine, insa in cele din urma situatia a fost tinuta sub control. Politia portugheza a instalat un dispozitiv de securitate impresionant in regiune, patrule ale jandarmeriei lusitane impanzind zona pe durata intregii nopti.

EXPULZATI. In cursul zilei de joi, 36 de suporteri englezi, implicati in incidentele de dupa meciul Franta - Anglia, 2-1, au aparut in fata justitiei lusitane. Toti au acceptat de bunavoie sa paraseasca Portugalia, iar la sosirea la Londra opt dintre acestia au fost chemati si in fata tribunalului britanic.

Pompierul derbedeu

Justitia portugheza a condamnat la doi ani de inchisoare un suporter britanic, acuzat ca ar fi capetenia unei bande de huligani care a provocat incidente serioase in regiunea Algarve. Gary Mann (47 de ani) este de profesie pompier si isi va ispasi pedepsa in tara sa natala. Alti sapte fani, condamnati si ei la inchisoare, au fost lasati in libertate, cu conditia sa paraseasca Portugalia. Cativa suporteri s-au plans ca au fost maltratati de jandarmii lusitani, fara sa aiba vreo vina. "Politia portugheza s-a luat de oameni nevinovati. Am fost lovit si scuipat fara motiv", a spus John Jackson, un fan englez.
×
Subiecte în articol: sport