x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Noul sediu al Comitetului Internaţional Olimpic va fi inaugurat pe 23 iunie

Noul sediu al Comitetului Internaţional Olimpic va fi inaugurat pe 23 iunie

11 Feb 2019   •   18:10
Noul sediu al Comitetului Internaţional Olimpic va fi inaugurat pe 23 iunie

Noul sediu al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), construit la Lausanne pe locul fostului edificiu, va fi inaugurat pe 23 iunie, de Ziua Olimpică, şi la 125 de ani de la înfiinţarea organismului sportiv. 

Proiectată de firma de arhitectură 3XN (Danemarca), noua clădirea fost construită pe acelaşi amplasament de la Vidy, fiind un plan iniţiat de fostul preşedinte CIO, Jacques Rogge, şi concretizat de Thomas Bach, care i-a succedat în 2013. 

Casa Olimpică, care se întinde pe 17.000 mp, faţă de 5.000 mp cât era în prealabil, şi care a costat 145 milioane de franci elveţieni (128 milioane euro), va găzdui aproximativ 500 de angajaţi care până acum erau răspândiţi în mai multe clădiri din Lausanne, ceea ce, conform CIO, va reduce costurile şi va spori colaborarea. 

Potrivit CIO, proiectul a reprezentat "o investiţie în dezvoltare şi în economia locală, 80% din construcţie fiind realizată de companii locale". 

Noul sediu va fi inaugurat pe 23 iunie, în ajunul sesiunii cu numărul 134 în cadrul căreia se va alege gazda JO de iarnă 2026, între Milano/Cortina d'Ampezzo şi Stockholm.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: comitetul international olimpic