x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Novak Djokovic și Rafael Nadal critică decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruși și bieloruși

Novak Djokovic și Rafael Nadal critică decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruși și bieloruși

02 Mai 2022   •   20:30
Novak Djokovic și Rafael Nadal critică decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruși și bieloruși
Sursa foto: Hepta

Jucătorii de tenis Novak Djokovic și Rafael Nadal critică decizia Wimbledon de a interzice jucătorii ruși și bieloruși: „Foarte nedrept”, spun cei doi campioni.

Novak Djokovic și Rafael Nadal au contestat faptul că Wimbledon a interzis jucătorilor ruși și belaruși să participe la al doilea mare eveniment de tenis al sezonului, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina și a faptului că Belarusul s-a alăturat Kremlinului, potrivit Fox News.

Numărul 2 la masculin, Daniil Medvedev, actualul campion la simplu masculin de la US Open, se numără printre cei afectați de interdicție. De asemenea, Aryna Sabalenka, jucătoarea nr. 4 la feminin, care este din Belarus, este, de asemenea, interzisă la turneul de la Wimbledon.

„Cred că este foarte nedrept (față de) colegii mei ruși din tenis. Nu este vina lor ce se întâmplă în acest moment cu războiul”, a declarat Nadal, în Spania, unde se pregătește să joace la Madrid Open.

El a adăugat: „Îmi pare rău pentru ei. Wimbledon a luat pur și simplu decizia lor... guvernul nu i-a forțat să o facă. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele săptămâni, dacă jucătorii vor lua o decizie în acest sens”.

Djokovic a comparat situația cu cea în care a fost interzis la Australian Open și în țara Australia pentru că nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului.

„Nu este același lucru, dar trecând prin ceva similar la începutul acestui an pentru mine, este frustrant să știi că nu poți juca. Îmi mențin în continuare poziția că nu susțin decizia (de la Wimbledon - n.r.). Cred că nu este corect, nu este corect, dar asta este ceea ce este”, a spus el.

All England Club, care găzduiește Wimbledon, și-a justificat acțiunile într-o declarație postată pe Twitter.

„În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină beneficii din implicarea jucătorilor ruși sau belaruși în The Championships”, a precizat organizația.

(sursa: Mediafax)

×