x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Nu vreau depunctare" - Csaba Asztalos nu se va mai adresa UEFA, pentru ca deja a facut-o Rapid

"Nu vreau depunctare" - Csaba Asztalos nu se va mai adresa UEFA, pentru ca deja a facut-o Rapid

de Florin Gongu    |    26 Mai 2006   •   00:00
"Nu vreau depunctare" - Csaba Asztalos nu se va mai adresa UEFA, pentru ca deja a facut-o Rapid

Dupa ce miercuri declarase ca asteapta depunctarea echipelor Steaua si Dinamo, ieri, Csaba Ferenc Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, a spus ca s-ar multumi doar cu o amenda aplicata cluburilor.

Pe baza informatiilor aparute in presa si a imaginilor difuzate de Pro TV, la finele etapei numarul 28, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, prin presedintele Csaba Ferenc Asztalos, a solicitat FRF "aplicarea de urgenta a masurilor ce se impun in conformitate cu prevederile Regulamentelor proprii precum si ale UEFA si FIFA", referitor la partidele FC Arges - Dinamo (0-1) si Sportul Studentesc - Steaua (1-2).

Jurnalul National: Ce doreste institutia dumneavoastra?
Csaba Asztalos: Sunt doua incidente. La Pitesti, suporterii dinamovisti i s-au adresat lui Daouda cu "pentru noi ramai o cioara", iar in Regie, la sfarsitul meciului, echipa Steaua a scandat alaturi de galerie "am avut si vom avea mereu boala pe tigani".

"Tin cu Steaua"

Sunteti microbist?
Tin cu Steaua. Am fost des la meciuri. Eu am jucat si fotbal, la Baia Mare, la juniori.

Inseamna ca intele-geti si mentalitatea suporterilor.
Da, o inteleg. Dar, eu cred ca suporterii sunt educati de jucatori si de conducerea cluburilor. Asa se intampla in Spania, in Italia...

Apropo de Spania. Cunoasteti incidentul cu Eto’o de la Zaragoza - Barcelona?
Cum sa nu? Si s-au luat masuri drastice acolo. Zaragoza a fost amendata cu 30.000 de euro (n.r. - amenda a fost de 9.000 de euro). Iar in Italia s-a mers pana la suspendarea terenurilor.

Dar dumneavoastra ati cerut depunctarea echipelor.
Nu sunt pentru aceasta masura. O amenda ar fi suficienta.

Deci, daca se vor da amenzi, nu va veti mai adresa la UEFA?
Nu. Inseamna ca s-au luat masuri ce pot servi exemple. Si, oricum, la UEFA s-a adresat deja Rapid. Ei au depus memoriu si la noi, si la FARE, institutia partenera a UEFA pentru prevenirea si combaterea rasismului. Deja, cei de la FARE ne-au contactat sa ceara lamuriri vizavi de cele petrecute la meciul Sportul - Steaua. Cei de la FARE au primit mailuri inclusiv de la suporterii rapidisti.

CNCD este in subordinea Guvernului.
Dar suntem independenti. Avem buget distinct de la stat, iar conducerea este numita pe 7 ani. Nu vreau sa faceti vreo legatura cu domnul Copos.

Din buget, cat ati alocat pentru prevenirea rasismului in fotbal?
Bugetul e mic. Doar 23 de miliarde de lei pe 2006, in conditiile in care avem 37 de angajati. Anul trecut am alocat 50 de milioane de lei.

DORINTA
"Sper sa ia campionatul cine e mai bun si care are puterea sa intre in grupele Ligii Campionilor. Vreau sa vad Real Madrid la Bucuresti. N-as vrea ca memoriul nostru sa influenteze clasamentul final. Nu urmarim depunctarea Stelei. Mai sunt si alte sanctiuni ce pot fi date" - Csaba Asztalos presedinte CNCD

SANCTIUNE
Comisia de Disciplina a sanctionat ieri cluburile Steaua si Dinamo sa dispute urmatorul meci de pe teren propriu cu portile inchise din cauza scandarilor rasiste ale suporterilor, reclamate printr-un memoriu depus de conducerea Rapidului. Cele doua grupari vor trebui sa plateasca o amenda de 30.000 de franci elvetieni. Astazi, la judecata desfasurata la sediul LPF, Steaua a fost reprezentata de patronul Gigi Becali, insotit de presedintele Partidei Rromilor, Nicu Paun, si de directorul executiv, Valeriu Argaseala, iar Rapid, de secretarul general, Constantin Zotta.
×
Subiecte în articol: sport steaua