x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport O jucătoare marocană a profitat de un turneu în Spania pentru a imigra

O jucătoare marocană a profitat de un turneu în Spania pentru a imigra

16 Aug 2018   •   13:33
O jucătoare marocană a profitat de un turneu în Spania pentru a imigra

O jucătoare de fotbal din Maroc a profitat de un turneu organizat în Spania pentru a "dezerta" din selecţionata "Leoaicelor din Atlas" şi a-şi încerca şansa în Europa, fără viză, a anunţat clubul său, citat de AFP. 

Meriem Bouhid, în vârstă de 24 ani, fotbalistă profesionistă la echipa Olympique Safi (OSC), a dispărut pe aeroport, după un turneu internaţional care a avut loc la Valencia, la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat Mustapha Benslimane, preşedintele clubului. 

Viza sa a expirat la două zile după încheierea turneului, iar jucătoarea se află acum în mod ilegal pe teritoriul european. 

Federaţia marocană de fotbal a anunţat că intenţionează să examineze acest caz la următoarea sa reuniune. 

Contactată telefonic după "fuga" sa, Meriem Bouhid a explicat că doreşte "să-şi schimbe viaţa" şi a afirmat că "nu mai este interesată să trăiască în Maroc", fără să ofere alte detalii legate de proiectele sale, conform preşedintelui OSC. 

"Este păcat că a plecat în acest mod. Ar fi putut primi oferte de la cluburi europene. Anul trecut, patru jucătoare au plecat să joace la cluburi din Spania şi Turcia", a mai spus Benslimane. 

Meriem Bouhid a primit anterior o ofertă din Liban, "însă noi am refuzat-o deoarece aveam nevoie de ea", a adăugat el 

Atacanta, care a participat la patru meciuri din preliminariile Cupei Africii, primea un salariu lunar de 6.000 de drahme (aproximativ 550 de euro), "ceea ce este un salariu bun în Maroc, ţinând cont că puţine jucătoare sunt profesioniste", conform preşedintelui OSC. 

Cazurile de sportivi marocani care profită de competiţii internaţionale pentru a imigra sunt destul de frecvente într-o ţară în care mii de tineri visează să plece în speranţa unei vieţi mai bune, notează AFP. 

Agenţia Frontex a anunţat că un total de 435.786 de migranţi s-au instalat ilegal în Europa în 2017, dintre care 6,9% sunt marocani. Majoritatea marocanilor sosesc pe bătrânul continent traversând Mediterana pe aşa numita rută "occidentală", care leagă Africa de Nord de Spania. 
AGERPRES

×