x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Obiectiv ratat la CM de atletism de la Doha

Obiectiv ratat la CM de atletism de la Doha

12 Mar 2010   •   00:00

Nici una dintre sportivele din ţara noastră care au intrat în concurs vineri, în prima zi a Campionatelor Mondiale de Atletism în sală de la Doha (Qatar), nu a reuşit să se califice în finală.

Prima a intrat în concurs Adelina Gavrilă, în calificările probei de triplusalt. Cea mai bună încercare a sa a măsurat 13,45 m, mult sub baremul de calificare de 14,20 m. Gavrilă s-a clasat pe locul 15 din 19 sportive care au luat startul, doar primele 8 ajungând în finală.

O prestaţie mult mai onorabilă a avut Ancuţa Bobocel, care a terminat cursa din calificări la 3000 de metri cu timpul de 8:54.08 minute, nou record personal. Bobocel s-a clasat pe locul 9 în seria sa şi a ratat prezenţa în finală pentru 86 de sutimi.

"Ancuţa Bobocel a făcut o cursă bună, dar să nu uităm că a avut o serie foarte grea, cu recordmena mondială a probei. Chiar şi aşa, Bobocel a reuşit cea mai bună performanţă a carierei. Cu timpul ei, dacă ar fi alergat în prima serie, ar fi obţinut calificarea directă. Îmi pare rău că a fost prima sub linia calificării, dar o felicit şi am încredere că va reuşi performanţe mai bune pe viitor", a declarat Gabi Szabo, conducătoarea delegaţiei României la Doha.

Szabo a mai precizat că Bobocel nu va mai lua startul şi în calificările de la 1500 de metri, cum era programat iniţial: "Cursele sunt prea apropiate, era foarte greu pentru ea să mai ia un start la doar 2-3 ore distanţă de cursa de 3000 de metri". Ultima concurentă a României la CM de la Doha este Anca Heltne, care va intra în competiţie sâmbătă, în calificări la aruncarea greutăţii.

Delegaţia României include doar trei sportive, obiectivul impus de calificare în două-trei finale fiind acum imposibil de realizat.

×
Subiecte în articol: redactie