x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olanda a pierdut acasa

Olanda a pierdut acasa

31 Mai 2004   •   00:00

Doua dintre adversarele Romaniei in preliminariile pentru calificarea la CM 2006, Finlanda si Olanda, au fost infrante pe teren propriu in meciurile amicale disputate in acest sfarsit de saptamana.

MIHAI IGIROSANU

Fara Robben, van Bommel si van der Vaart, Olanda a pierdut a 124-a editie a traditionalului "derby al Tarilor de Jos", 0-1 la Eindhoven, in fata Belgiei.

CRITICI. "Vals trist de start", a titrat cotidianul olandez De Telegraaf in editia de ieri, amendand dominarea pe alocuri sterila a reprezentativei conduse de Dick Advocaat. Selectionerul gazdelor a inceput cu un cuplu de atacanti format din Kluivert si Van Hooijdonk, sustinuti din linia mediana de Seedorf si noul copil minune al fotbalului din Tara Lalelelor, Wesley Sneijder. Golgeterul Ruud Van Nisterlooij a fost lasat pe banca de rezerve, la fel ca si partenerul sau traditional, Roy Makaay. Olanda a jucat in formula: Van der Sar - Heitinga, Stam, Bouma, Van Bronckhorst - Sneijder, Cocu, Seedorf, Zenden - Van Hooijdonk, Kluivert.

MEDIOCRI. Vineri seara, la Helsinki, Finlanda, pe care o vom intalni la 18 august, la Bucuresti, in partida de debut din preliminariile CM 2006, a pierdut cu 1-3 in fata vecinilor suedezi. Golul echipei lui Muurinen a fost reusit de "veteranul" Jari Litmanen, din penalty.

Irlanda, umilita de "vulturii" nigerieni

Irlanda, echipa care joi ne-a invins cu 1-0, a suferit sambata o aspra corectie in primul meci disputat la Londra, in cadrul unui turneu de pregatire. Echipa lui Brian Kerr a fost zdrobita de Nigeria, africanii administrand un sec 3-0 lui Roy Keane si compania. O dubla a lui Ogbeche si o reusita a "interistului" Obafemi Martins au ingenunchiat reprezentativa "trifoiului" intr-un interval de doar o jumatate de ora. Partida a fost una "nebuna", cu 6 bare, doua ale irlandezilor si patru ale nigerienilor.
×
Subiecte în articol: sport