x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olanda a spulberat Grecia

Olanda a spulberat Grecia

30 Apr 2004   •   00:00

Olanda si Cehia, principalele contracandidate ale Romaniei in cursa de calificare la Cupa Mondiala din 2006, au inregistrat miercuri rezultate diametral opuse.

DELIA GOMOESCU

Daca Olanda a spulberat Grecia cu 4-0 la Eindhoven, Cehia a fost invinsa, 0-1 la Praga, de nationala Japoniei.

PLOAIE DE GOLURI. Dupa o prima repriza alba, „portocalele" au lovit in partea secunda prin Makaay (’50), Zenden (’58), Heitinga (’61) si van Hooijdonk (’89). Nici asa, selectionerul Dick Advocaat nu s-a aratat pe deplin multumit. „Mi-ar fi placut sa avem mai multe ocazii in primele 45 de minute", a spus antrenorul olandez, care nu i-a avut la dispozitie pentru meciul cu Grecia pe van Nistelrooy, van der Meyde, Davids si Cocu. Victoria Olandei a pus capat seriei de 15 meciuri fara infrangere inregistrata de reprezentativa Greciei, calificata si ea la Euro 2004.

PASA PROASTA. Cehia, in schimb, se scalda in ape din ce in ce mai tulburi. Nedved&Co. au bifat a doua infrangere consecutiva in meciurile de pregatire. Dupa ce in martie a pierdut confruntarea cu Irlanda, Cehia a fost acum invinsa si de Japonia. Alte doua adversare ale Romaniei, Macedonia si Finlanda, nu au avut nici ele o zi prea buna. Finlandezii au pierdut cu 1-0 intalnirea cu Bosnia-Hertegovina, disputata la Sarajevo, in timp ce macedonenii au fost invinsi cu acelasi scor acasa de reprezentativa Croatiei. Doar Armenia a castigat cu 1-0 in fata Turkmenistanului.

Grazie Roby Baggio!

Meciul amical care probabil a atras cel mai mult atentia miercuri seara a fost Italia - Spania, 1-1. Nu neaparat pentru numele celor doua combatante, ci fiindca intalnirea de la Genova a reprezentat revenirea in nationala Italiei, fie si doar pentru aproape 90 de minute, a unui jucator de geniu: Roberto Baggio. La 37 de ani, singurul fotbalist italian care a marcat la trei editii ale Cupei Mondiale (1990, 1994 si 1998) a imbracat pentru ultima data tricoul „squadrei azzurra", cel pe care l-a iubit cel mai mult in intreaga sa cariera. Pentru cateva ore, stadionul „Marassi" s-a aflat la picioarele lui Baggio, probabil ultimul mare artist al fotbalului care s-a facut remarcat aproape exclusiv datorita calitatilor sale tehnice.
×
Subiecte în articol: sport