x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Oli se duce in Banat

Oli se duce in Banat

16 Ian 2005   •   00:00

"Poli" AEK Timisoara i-a oferit 100.000 de euro pe sezon tehnicianului "bancarilor", insa acesta a pus anumite conditii, printre care si stabilitate la nivelul conducerii noului sponsor al celor de pe Bega.

FLORIN GONGU, DANIEL STAN

RAMAN PRIETENI. Atat Gino Iorgulescu (stanga) cat si Cosmin Olaroiu au numai de castigat de pe urma acestei tranzactii si raman buni amici
Desi presedintele timisorenilor, Toni Dobos, sustine ca l-a convins pe Cosmin Olaroiu sa vina la "Poli" AEK, tehnicianul accepta ca s-a discutat, insa nu a primit o oferta concreta. Surse din cadrul gruparii de pe Bega au precizat ca partile s-au inteles asupra salariului, anume 100.000 de euro pe sezon.

TATONARE. Cosmin Olaroiu a condus antrenamentele de sambata si de ieri ale gruparii din Parcul cu Platani si, referitor la posibilitatea de a pleca la "Poli" AEK, a declarat ca, momentan, totul este in faza de tatonare: "Am discutat, dar ramane de vazut daca se va finaliza. Nu exista nici o oferta concreta din partea lor. Astept zilele acestea sa ma sune cei de la Balkan Petroleum. Este o situatie dificila si la actuala mea echipa. Daca va fi in avantajul meu si al clubului, ma duc".

GARANTII. La discutiile preliminare cu Balkan Petroleum, Olariu ar fi cerut garantii. Este vorba de faptul ca principalul actionar al noilor sponsori, Ovidiu Tender, este cercetat de PNA in "dosarul RAFO", iar tehnicianul vrea sa aiba siguranta ca, indiferent de deznodamantul cercetarilor, echipa si el vor avea asigurata partea financiara. Nu in ultimul rand, Olaroiu are de primit peste 500.000 de dolari de la FC National, bani imprumutati clubului in ultimii ani, motiv pentru care doreste sa-i ia cu el la Timisoara pe Flavius Moldovan, pe Caramarin si pe Gigel Coman. Presedintele Gino Iorgulescu nu s-ar opune plecarii, situatie in care ar scapa si de datoria fata de tehnician.

3 JUCATORI
Referitor la negocierile dintre Cosmin Olaroiu si "Poli" AEK Timisoara, presedintele "bancarilor", Gino Iorgulescu, a declarat: "Totul se invarte in jurul banilor. Pana acum nu au fost decat discutii. Are avizul clubului, insa nu sunt dispus sa-i dau drumul decat in conditii avantajoase si pentru clubul nostru. Si daca el chiar isi doreste. Nu m-am opus nici atunci cand a plecat la Steaua. Atunci a facut o greseala si sper sa nu o mai repete". Avantajele gruparii din Cotroceni ar fi de ordin financiar. Din cate se pare, Gino ar urmari sa obtina, pe langa stingerea datoriei fata de Olaroiu, un milion de euro pe jucatori idoriti de tehnician pe Bega. Este vorba de Caramarin, de Flavius Moldovan si de Gigel Coman. De altfel, reprezentantul celor de la Balkan Petroleum, Marin Anton, a confirmat ieri cele trei transferuri: "Am vorbit cu Gino si ne-am inteles. Cei trei vor fi jucatorii lui Poli. Toni Dobos negociaza cu impresarii fotbalistilor datele contractuale".

DE AFARA
Daca plecarea lui Olaroiu se va materializa, Gino Iorgulescu trebuie sa gaseasca un inlocuitor pe banca tehnica. "Nu m-am gandit la asa ceva pana acum. Sa vedem mai intai cum se termina negocierile cu Timisoara. Oricum, solutii prea multe nu exista in tara", a precizat conducatorul, lasand de inteles ca ar putea umple acest gol cu aducerea unui antrenor din strainatate.

VREA ECHIPA LA PRIMARIE
Speculatiile privind o eventuala fuziune a echipei bucurestene cu Universtiatea Craiova si, mai nou, chiar cu "Poli" AEK Timisoara, au fost dezmintite de presedintele celor de la FC National, Gino Iorgulescu (foto). "Un club de o aemenea traditie nu se va muta din Bucuresti. Au fost doar zvonuri cu fuzionarea cu Universitatea Craiova sau cu Timisoara. Nici vorba de asa ceva", a spus Iorgulescu. El asteapta insa o materializare a unei promisiuni electorale facute de Traian Basescu, cand acesta a castigat Primaria Capitalei: "Domnul Basescu a promis in campania electorala ca va intreprinde cele necesare ca echipa sa ajunga in administrarea Primariei. Acum, ca e presedintele tarii, probabil ca a uitat. Poate isi aminteste totusi".
×
Subiecte în articol: sport olăroiu gino gino iorgulescu