x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ordin de sus: arbitri străini!

Ordin de sus: arbitri străini!

de Mihai Igirosanu    |    21 Noi 2009   •   00:00
Ordin de sus: arbitri străini!
Sursa foto: /Rpressport.ro/Intact images

După ce liderii celor două rivale care se vor întâlni luni seară, de la ora 20:45, în direct la Antena 1, au ameninţat cu neprezentarea dacă CCA nu va delega arbitri străini, solicitarea cluburilor e susţinută puternic şi de LPF.



Printr-o adresă expediată ieri pe adresa CCA, Liga Profesionistă a solicitat ca meciul FC Timişoara - Dinamo să fie arbitrat de o brigadă străină. Iată conţinutul complet al documentului remis de LPF către Comisia de Arbitri: "Comitetul executiv al FRF a hotărât, în baza atribuţiilor sale statutare că până la sfârşitul turului ediţiei de campionat 2009-2010, ca în situaţia în care două cluburi participante la competiţia fotbalistică Liga I îşi exprimă voinţa şi convin ca jocul dintre ele din cadrul etapei de campionat să fie condus de arbitrii din străinătate, Comisia Centrală de Arbitri are obligaţia să ia act de această înţelegere şi să delege o brigadă de arbitri în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului de organizare şi desfăşurare activităţii arbitrilor şi a hotărârii Comitetului Executiv. În condiţiile în care cluburile FC Timişoara şi Dinamo Bucureşti şi-au exprimat acordul ca meciul din cadrul etapei a 14-a să fie condus de o brigadă de arbitri străini, vă solicităm să luaţi act de această înţelegere şi în baza hotărârii Comitetului Executiv să depuneţi diligenţele necesare pentru ducerea la îndeplinire a acestor hotărâri, precum şi în conformitate cu articolul 65 din ROAF".

COLŢESCU E ALESUL CCA
CCA a decis ieri ca brigada pentru meciul de luni seară să fie condusă la centru de craioveanul Sebastian Colţescu. "Anunţul oficial nu este făcutde cei de la CCA, eu nu cred că el va conduce acest meci. Sută la sută va fi o brigadă străină, pentru că asta am cerut! Dacă vom fi arbitraţi de români este încălcarea gravă a unei decizii a Comitetului Executiv, aşa că avem tot dreptul să nu ne prezentăm la acest meci. Timişoara nu va juca în derby dacă sunt arbitri români!", a replicat patronul bănăţenilor, Marian Iancu.

"Jucaţi pentru mine!"
Patronul Timişoarei, Marian Iancu, a ţinut să transmită un mesaj echipei: "Bateţi, altfel jignirea o voi lua în nume personal! Meciul acesta nu e al jucătorilor, nici al clubului şi nici al altcuiva. Este în primul rând meciul meu! Sunt obligaţi să câştige cu orice preţ, altfel e bai mare şi vor avea o problemă majoră cu mine", sună avertismentul lui Iancu, acuzat după fiecare eşec în faţa lui Dinamo că a vândut meciul. "E prima oară când le cer să joace pentru mine.

Vreau să arate că mă respectă, şi asta pot să o facă doar dacă dau tot ce pot. Şi eu fac eforturi pentru ei, muncesc pentru ca să le fie bine. Acum e rândul lor şi trebuie să-mi aducă cele trei puncte. O să le spun şi înainte de meci că, de data aceasta, joacă efectiv pentru mine."

×
Subiecte în articol: sport