x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Palidă consolare / Ghionea, al patrulea marcator la Campionatul Mondial de Handbal

Palidă consolare / Ghionea, al patrulea marcator la Campionatul Mondial de Handbal

de Ovidiu Ciutescu    |    02 Feb 2009   •   00:00
Palidă consolare / Ghionea, al patrulea marcator la Campionatul Mondial de Handbal

Extrema stângă a echipei naţionale de handbal masculin a României, Valentin Ghionea, s-a situat pe locul patru în clasamentul golgheterilor la Campionatul Mondial din Croaţia. Topul a fost dominat de la distanţă de macedoneanul Kiril Lazarov.



Românul a fost cel mai prolific component la finalizare, cu un total de 58 de goluri marcate din 87 de aruncări (procentaj de 67 la sută). Prima poziţie a topului golgheterilor la CM din Croaţia a fost ocupată de handbalistul macedonean Kiril Lazarov, cu 92 de goluri, urmat de croatul Ivan Cupici (66 goluri) şi brazilianul Felipe Ribeiro (61 goluri). Pe locul patru, la egalitate cu Ghionea, s-a aflat polonezul Tomasz Tluczynsky (58 goluri). Al doilea jucător român care a punctat în topul golgheterilor a fost interul stânga Adrian Petrea, pe locul 32, cu 37 de goluri marcate. Echipa României a mai punctat şi în clasamentul fair-play, pe care l-a încheiat pe locul trei, la egalitate cu Danemarca, după Franţa şi Ungaria. În statisticile generale, echipa antrenată de Aihan Omer s-a dovedit cea mai eficace la aruncările de la 7 metri (procentaj de 76 la sută), contraatac (procentaj de 71 la sută) şi la aruncările de pe postul de pivot (procentaj de 66 la sută). Campionatul Mondial din Croaţia a fost câştigat de campioana olimpică Franţa, care a dispus în finala mare, de naţionala ţării gazdă, cu scorul de 24-19.


Clasamentul final al Campionatului Mondial de handbal masculin din Croaţia este următorul: 1. Franţa, 2. Croaţia, 3. Polonia, 4. Danemarca, 5. Germania, 6. Ungaria, 7. Suedia, 8. Serbia, 9. Norvegia, 10. Slovacia, 11. Macedonia, 12. Coreea de Sud, 13. Spania, 14. Egipt, 15. România, 16. Rusia, 17. Tunisia, 18. Argentina, 19. Algeria, 20. Cuba, 21. Brazilia, 22. Kuwait, 23. Arabia Saudită, 24. Australia. Naţionala masculină a României a ocupat locul 15, după ce a învins Rusia în meciul de clasament (42-38). Obiectivul tricolorilor la CM din Croaţia a fost clasarea în primele 12 echipe participante, dar a fost ratat.

×
Subiecte în articol: sport