x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Parchetul nu iarta

Parchetul nu iarta

18 Aug 2004   •   00:00

La data de 16 mai, fotbalistul echipei Dinamo, Dorin Semeghin, a fost protagonistul unui accident de circulatie, fara victime, in cartierul Aviatiei. El a pierdut controlul volanului si a intrat frontal intr-unul din peretii Hotelului Erbas.

MIRUNA PASA, MARIAN STEFAN

Faptul ca joaca la o echipa "inrudita" cu Ministerul de Interne pare sa fie decisiv in evolutia cazului.

ACUZARE. Dupa ce i s-au efectuat testele de alcoolemie, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 a dispus, la data de 25 mai, inceperea urmaririi penale impotriva lui Semeghin Dorin. Acuzatia a fost "conducere sub influenta bauturilor alcoolice", testele relevand o alcoolemie in sange de 1,60-1,65 g/l. Numai ca, peste doar o luna, la 26 iunie, Politia Sectorului 1 a dispus efectuarea unei noi expertize retroactive, in care, surprinzator, alcoolemia descoperita era de doar 0,75 la mie! Astfel, cum minimul admis este de 0,8 g/l, membrii comisiei au trimis la Parchet propunerea de scoatere de sub urmarire penala a jucatorului.

MISTER. Conform unor surse judiciare, zilele trecute procurorii au declinat propunerea Ministerului de Interne. Mai mult, s-ar fi cerut efectuarea unei noi alcoolemii, precum si reanalizarea intregului dosar, urmand a se tine cont si de declaratiile initiale ale fotbalistului. Articolul 79, alin 1 din noul Cod Rutier, este foarte clar: "Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange, ori o concentratie ce depaseste 0,4 mg/l alcool pur in aerul expirat (...) se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani"!

""BAHUS

Semeghin nu se afl` la prima aventur` bahic` de c~nd s-a transferat la gruparea campioan`. |n prim`vara anului 2003 el a iscat un scandal n barul Million Dollars, din zona Pia]a Muncii. Dup` ce a consumat mai multe sticle cu vin, fotbalistul a nceput s` danseze pe mese, bodyguarzii fiind nevoi]i s`-l evacueze, nu nainte de a-i aplica [i o corec]ie fizic`. De altfel, urmele loviturilor au r`mas mult` vreme pe chipul juc`torului „c~inilor", cu toate c` s-a ascuns o s`pt`m~n` acas`, la Suceava , fiind amendat de club cu 5.000 $.
×
Subiecte în articol: sport