x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Parfum de finala

Parfum de finala

08 Apr 2004   •   00:00

Prin succesul de la Bistrita, antrenorul Sorin Cartu este aproape de a scrie istorie la Dunare, o eventuala calificare in finala Cupei reprezentand o premiera pentru Otelul Galati.

Temerile lui Remus Vlad de dinaintea meciului au avut acoperire. Tehnicianul bistritean parea constient de schimbarea la fata a Otelului o data cu venirea lui Sorin Cartu si de ce i-a fost frica nu a scapat.

Avantaj nesperat

Nici ca se gandeau gazdele de ce aveau sa li se intample inca din start. A venit insa o faza banala, cand Alin Rus s-a incurcat in sireturile ghetelor, a balbait o minge simpla, Danut Oprea a recuperat, iar aparatorul bistritean l-a faultat in careu. Cat o fi Corpodean de ardelean, nu putea lua alta decizie decat penalty pentru oaspeti si eliminare. Cum Mircea Ilie l-a invins pe Campeanu, „otelarii" au capatat repede un avantaj nesperat.

Bistritenii au riscat

Remus Vlad a adoptat din start o tactica riscanta, folosind un singur varf, Negrean. La reluare, fortat de imprejurari, i-a schimbat pe Velcea si pe Cornea, riscand cu un al doilea atacant, Peres, respectiv cu un mijlocas ofensiv, Cristi Vlad. La randul sau, Cartu a raspuns cu introducerea unui aparator, Adrian Toma, fiind limpede ca va miza mai mult pe defensiva si contraatac.

Pragmatism

Bistritenii ar fi putut reintra in joc destul de repede, insa Mandrean a sutat in bara in debutul reprizei secunde.

Avertizati, galatenii au trecut la cunoscutul lor stil pragmatic, care, in cele din urma, a dat roade. Gazdele pot invoca si ghinionul, cateva faze grele fiind rezolvate de defensiva Otelului si cu ajutorul hazardului. Dupa acest rezultat, Otelul pare cu un picior in finala si viseaza la revenirea in Europa dupa 6 ani, cand echipa era pregatita de Vasile Simionas. Chiar daca returul poate oferi o surpriza.
Cosmin Smochina - Bistrita


„Am avut si sansa!"

  • Jurnalul National: Domnule Cartu, este Otelul in finala?

    Sorin Cartu: Ar fi cea mai mare greseala a mea sa ma consider deja calificat. Mai este de jucat si returul. Unul, o parere personala, de foc, ei nemaiavand ce pierde.

  • Cat a contat faza eliminarii si a penalty-ului, cand meciul s-a rupt practic?

    Este adevarat ca a fost o faza care ne-a ajutat per ansamblu. Recunosc ca am avut si sansa, in conditiile in care Gloria nu a jucat rau deloc.

  • Obligat trebuie sa fiti suporterul lui Dinamo de acum inainte, atat in campionat, cat si in cealalta semifinala.

    Ce sa fac acum? Sunt nevoit sa tin si cu Dinamo. Dar pana atunci sa ne calificam noi in finala. Ar fi extraordinar ca Otelul sa joace in Cupa UEFA!

  • Ce asteptati de la jucatori in retur?

    Le-am spus deja baietilor sa nu se culce pe o ureche si sa ramana modesti si cu capul pe umeri. Inca imi este frica de Bistrita, dar sper ca stadionul sa fie plin si suporterii sa ne ajute.

  • ×
    Subiecte în articol: sport