x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Parlament - Noua lege a sportului

Parlament - Noua lege a sportului

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Iun 2006   •   00:00
Parlament - Noua lege a sportului

Respins initial de Senat, proiectul de modificare a Legii Educatiei Fizice si Sportului a fost aprobat pe articole de Camera Deputatilor. Conform noilor prevederi, cluburile de fotbal isi vor incheia absolut toate contractele de publicitate pe stadion doar prin FRF si prin LPF!

PENTRU MICI. Curios este faptul ca initiativa vine chiar de la seful Ligii Profesioniste, deputatul Mitica Dragomir. Corleone este convins ca in urma modificarilor de lege vor fi avantajate cluburile mici: "Modificarea Legii sporturilor e bine venita, pentru ca, astfel, cluburile puternice, precum Steaua, Dinamo si Rapid, nu vor mai pune mana pe totii banii, iar fondurile vor ajunge si la astia mai mici, Iasul, Clujul", s-a mandrit Dragomir. Cel mai vehement opozant al lui Dragomir a fost Marton Arpad, deputat UDMR: "Banii ar trebui sa ajunga direct la cluburi, la baietii care alearga pe teren si se accidenteaza, si nu sa se decida cum se intampla mereu in Romania, la nivel central, modul de impartire a fondurilor".

ABERANT. Mitica a explicat strategia sa ca fiind una evolutiva si este convins ca la adunarea generala a LPF va fi sustinut de cluburi: "Liga inseamna cele 18 echipe, care fac o Adunare Generala unde se decide cum si dupa ce grila se impart banii intre cluburi. Insa la LFP si la Federatie nu ajunge nici un ban, poate 3% pentru salarii". Chiar si asa, "proiectul Corleone" este privit ciudat chiar si de colegi. Vicele LPF, Sandu Boc, a conchis: "Pana acum, cluburile isi puteau gestiona singure aceste contracte. La 25 iulie vom decide ce si cum. E drept ca la prima vedere cluburile pierd, insa noi speram sa strangem cat mai multi parteneri pe publicitate". Vizavi de modificarea legii, Marius Stan, presedinte la Otelul Galati, a comentat: "Imi e greu sa cred ca domnul Dragomir a gandit asa. Vreau sa citesc cu atentie legea, sa vad concret ce zice. Drepturile sunt ale noastre! Mi se pare stupid, strigator la cer". (Ovidiu Ciutescu)

×
Subiecte în articol: sport