x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Parteneriat strategic între Electrica Furnizare și COSR

Parteneriat strategic între Electrica Furnizare și COSR

16 Mai 2019   •   14:19
Parteneriat strategic între Electrica Furnizare și COSR

Electrica Furnizare, parte a Grupului Electrica, a devenit partener strategic al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) pentru susținerea Echipei Olimpice a României pe durata pregătirii, calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

„Parteneriatul cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român reprezintă un pas firesc pentru Electrica și este fundamentat de dorința noastră, în calitate de companie românească, de a investi în românii care vor și pot să facă performanță. De peste 120 de ani, Electrica dă energie românilor la propriu și, de mai mult de un secol, olimpicii noștri ne oferă energie, la figurat, prin performanțele de care suntem atât de mândri. După fiecare ciclu olimpic, trebuie să avem grijă să creștem o nouă generație de campioni și mă bucur că, prin acest parteneriat, putem să oferim olimpicilor români sprijinul nostru în procesul de pregătire și de participare la competiții”, a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA cu ocazia semnării acestui parteneriat.

Printre cele mai importante proiecte care vor fi sprijinite prin parteneriatul încheiat cu Electrica Furnizare, se numără: derularea programului „Samurai 2020”, prin care COSR își propune să ofere asistență specială pentru 38 de sportivi cu potențial de a obține medalii la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, promovarea sportivilor și a Mișcării Olimpice din România, dezvoltarea bazei de selecție pentru disciplinele olimpice, dar și achiziționarea echipamentelor tehnice și sportive.

Mai mult, acest parteneriat își propune să contribuie la dezvoltarea educației prin sport, printre programele susținute fiind: Jocurile Olimpice în imaginația copiilor, Ziua Olimpică, Gimnaziada, Crosul Național și Școala Altfel.

„Sprijinul Electrica Furnizare oferit Familiei Olimpice, COSR-ului, ne duce cu un pas mai aproape de podium. Deschiderea noului nostru partener aduce o motivație în plus atât pentru sportivii, cât și pentru antrenorii care muncesc pentru succesul olimpic!  Călătoria aceasta pe care Team România o face spre Jocurile Olimpice de la Tokyo este alimentată cu „energia” care vine și de la Electrica Furnizare, care, de acum, face parte din echipă, din Team România. Vă mulțumesc, în numele întregii echipe, pentru ajutorul oferit în drumul spre marea performanță!”, a declarat Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, înotătorul Robert Glință, a participat la eveniment alături de antrenorul său, Silviu Anastase. Robert Glință are 22 de ani și este vicecampion european în 2018.

×
Subiecte în articol: Jocurile Olimpice