x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Pas spre grupe

Pas spre grupe

de Delia Gomoescu    |    11 Aug 2005   •   00:00
Pas spre grupe

Doua din fostele rivale europene ale echipelor romanesti sunt cu un picior in faza urmatoare. Manchester United a invins acasa cu 3-0 pe Debrecen, iar Villarreal a invins cu 2-1 la Liverpool, e drept, nu pe detinatoarea trofeului, ci pe Everton.

Anul trecut pe vremea asta, Manchester United spulbera visul dinamovistilor de a ajunge in grupele Ligii Campionilor. Acum a venit randul vecinilor unguri sa cada victime gruparii britanice. Marti seara baietii lui Ferguson au invins cu 3-0 pe Debrecen si se pot gandi deja la faza superioara. Fanii sunt nemultumiti de sosirea noului proprietar, americanul Malcolm Glazer, insa jocul echipei compenseaza totul. Iar vedetele "diavolilor" si-au facut si ele treaba, Rooney, Van Nistelrooy si Cristiano Ronaldo semnand golurile de pe "Old Trafford".

AMBITIE. La polul opus s-a aflat cealalta reprezentanta a Albionului care a evoluat marti. Dupa ce a asteptat 34 de ani revenirea in Europa, Everton a pierdut acasa, 1-2, in fata lui Villarreal, echipa care in primavara scotea Steaua din Cupa UEFA. Formatia spaniola s-a plictisit de statutul de revelatie a celei de-a doua intreceri europene si acum vrea mai mult. La fel de bine s-a descurcat Betis Sevilla, invingatoarea cu 1-0 in fata finalistei de acum doi ani, AS Monaco. In schimb, "revenirea" serii a apartinut Wislei Cracovia. Condusi cu 1-0, polonezii au reusit sa-i invinga cu 3-1 pe grecii de la Panathinaikos.

TURUL 3 PRELIMINAR
Rezultatele de marti
  • Anorthosis (Cipru) - Glasgow Rangers (Scotia) 1-2
    Frusos (’73) / Novo (’65), Ricksen (’70)
  • Valerenga Oslo (Norvegia) - FC Bruges (Belgia) 1-0
    Iversen (’57)
  • Wisla Cracovia (Polonia) - Panathinaikos (Grecia) 3-1
    Brozek (’12), Uche (’52), Frankowski (’70) / Olisadebe (’4)
  • Manchester United (Anglia) - Debrecen (Ungaria) 3-0
    Rooney (’7), Van Nistelrooy (’49), Cristiano Ronaldo (’63)
  • Everton (Anglia) - Villarreal (Spania) 1-2
    Beattie (’42) / Figueroa (’27), Josico (’45)
  • Betis Sevilla (Spania) - AS Monaco (Franta) 1-0
    Edu (’90+4)
  • ×
    Subiecte în articol: sport