x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Penescu: "Am fost reţinut pentru că voiam să redeschid reţeaua PIC"

Penescu: "Am fost reţinut pentru că voiam să redeschid reţeaua PIC"

de Elly Cîrstea    |    10 Mai 2010   •   00:00

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu a fost reţinut, luni, de către procurorii DNA Piteşti, în dosarul «mită pentru arbitraj» declanşat în urmă cu un an. După trei luni de libertate, Penescu s-a întors în arestul IPJ Argeş, fiind acuzat de infracţiunea de dare de mită în formă continuată.

Reţinerea pentru 24 de ore a lui Penescu are legătură directă cu arestarea preventivă de acum o săptămână a arbitrilor Ionică Serea şi Marius Martiş, acuzaţi de DNA de luare de mită şi respectiv complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Cornel Penescu a fost pus în cătuşe, iar la ieşirea din sediul anticorupţie a spus că această reţinere are legătură cu faptul că intenţiona să-şi redeschidă reţeaua de magazine PIC.

"Am fost reţinut în acelaşi dosar cu arbitrii, pe baza aceloraşi convorbiri telefonice. Probabil s-a aflat că vreau sa dau drumul la magazinele PIC, primul la Craiova şi apoi la Piteşti şi de aia am fost reţinut din nou", a spus Penescu.

Şi băiatul lui Penescu, Andrei, a precizat că reţinerea tatălui său este incredibilă, atâta timp cât se bazează pe aceleaşi interceptări şi ei urmau să angajeze în jur de 3.000 de oameni.

Procurorii din cadrul DNA Piteşti spun că Serea a primit 21.000 de dolari de la Penescu, prin intermediul lui Martiş şi Făcăleaţă, pentru a favoriza pe FC Argeş la o partidă cu Steaua, disputată la data de 20 martie 2009.

Tot luni a fost reţinut din nou şi fostul director al magazinului PIC, Liviu Făcăleaţă, pentru aceeaşi infracţiune de dare de mită în formă continuată. Cei doi vor fi prezentaţi marţi Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

×
Subiecte în articol: redactie