x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Penescu cedează gratis clubul FC Argeş către Primăria Piteşti

Penescu cedează gratis clubul FC Argeş către Primăria Piteşti

03 Iun 2010   •   00:00

Andrei Penescu, fiul finanţatorului principal al divizionarei secunde FC Argeş, Cornel Penescu, a anunţat joi, printr-un comunicat de presă, că tatăl său va preda gratis clubul spre administrare Primăriei Piteşti, pe o perioadă nedeterminată.

Andrei Penescu mai precizează că preţul acţiunilor nu a fost stabilit la nici o sumă, singura dorinţă a fostului acţionar majoritar fiind ca investitorul care preia clubul să fie bine intenţionat. El a mai menţionat că gruparea FC Argeş nu are nici o datorie în afară de cele curente, în presă apărând un impozit greşit calculat care se află deja în cadrul unei contestaţii.

Membrii familiei Penescu, care deţin Grupul PIC, finanţator al FC Argeş, au anunţat încă de la 19 mai că vor preda administrarea clubului celui de-al doilea investitor, Primăria Piteşti, şi ca sunt dispuşi să-şi vândă acţiunile deţinute la gruparea din Liga a II-a.

Cornel Penescu a fost arestat preventiv, la 11 mai, pentru 29 de zile, de către magistraţii Tribunalului Argeş, pentru infracţiuni de corupţie. La 22 mai, Penescu, a părăsit arestul IPJ Argeş, fiind pus în libertate sub control judiciar. El a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru dare şi luare de mită.

Penescu a mai fost arestat în 16 aprilie 2009, în dosarul "Mită în fotbal", fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă.

În 30 ianuarie 2010, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă, judecaţi pentru fapte de corupţie, au părăsit Penitenciarul Mărgineni, fiind puşi în libertate.

×