x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Penescu şi preşedintele FC Argeş, la DNA

Penescu şi preşedintele FC Argeş, la DNA

21 Mai 2009   •   00:00

Procurorii DNA Piteşti îi audiază, astăzi, pe finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, arestat preventiv pentru dare de mită, şi pe preşedintele clubului piteştean, Cristian Mincă, potrivit Agerpres.

Penescu a fost adus încătuşat din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Argeş şi nu a făcut nicio declaraţie înainte de intrarea la audieri.

Cristian Mincă s-a prezentat la sediul DNA pentru a doua oară în decurs de o săptămână, el fiind cercetat tot în dosarul corupţiei din fotbal.

Joi a fost adus la DNA Piteşti şi fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu, arestat preventiv pentru luare de mită. După mai bine de două ore de audieri, Libertatu a fost transportat înapoi în arestul IJP Argeş.

La DNA Piteşti mai fusese citat, joi, directorul pentru relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea, dar care nu s-a mai prezentat în faţa procurorilor DNA. Avocatul Adrian Ion, care îl reprezintă pe Prunea, a declarat că clientul său nu a fost chemat pentru noi audieri, fiind plecat la un congres organizat de UEFA, în Serbia.

Adrian Ion a stat o jumătate de oră în sediul DNA Piteşti, afirmând că a venit doar pentru a lăsa nişte documente.

Florin Prunea a fost pus sub învinuire pentru luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul corupţiei din fotbal. Acuzat că ar fi intervenit în favoarea finanţatorului echipei FC Argeş, Cornel Penescu, pe lângă organisme ale FRF, Prunea a fost audiat de procurorii anticorupţie pe 14 mai, când a stat timp de nouă ore în sediul DNA Piteşti.

Potrivit unui referat al procurorilor DNA, apărut în presă pe 15 mai, 'inculpatul Penescu Gheorghe Cornel a oferit, prin intermediul lui Mincă Cristian, preşedinte al clubului de fotbal FC Argeş Piteşti, pe 30 septembrie 2008 şi 21 octombrie 2008, numitului Prunea Florian, suma de 2.000 de dolari pentru ca acesta să intervină la Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal pentru a nu fi sancţionat pentru o abatere, iar pe 3 noiembrie 2008, prin acelaşi Mincă Cristian a oferit numitului Prunea Florian suma de 10.000 de dolari pentru ca acesta să intervină la Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Fotbal în vederea anulării sau reducerii sancţiunii de 300.000 de lei primite de inculpat'.

Din acelaşi document reiese că Penescu ar fi dat diferite sume de bani, prin intermediul omului său de încredere, Liviu Făcăleaţă, mai multor arbitri, pentru a favoriza echipa FC Argeş.

'Inculpatul Penescu Gheorghe Cornel în afara arbitrilor cărora le-a remis sume de bani prin intermediul inculpatului Făcăleaţă Liviu Ilie, menţionaţi în rezoluţia de începere a urmăririi penale din data de 13 aprilie 2009 (Marcel Lică, Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu - n.r.), a mai dat sume de bani, prin acelaşi inculpat, arbitrilor Caia Sorin Cristian, Danşa Laurenţiu Liviu, Tripa Claudiu, Toderici Mircea, Martiş Marius Marian şi Dan Cristian Lucian, iar inculpatului Ivan Ionel i-a oferit suma de 5.000 de dolari', se mai arată în documentul citat.

În dosarul corupţiei din fotbal se află în arest preventiv finanţatorul echipei FC Argeş şi directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, cercetaţi pentru dare de mită, precum şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin şi fostul director al Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Piteşti, Cristian Libertatu, cercetaţi pentru luare de mită.

Alţi patru arestaţi preventiv, observatorul federal Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean, Marcel Savaniu şi Aurelian Bogaciu, cercetaţi tot pentru luare de mită, au fost deja puşi în libertate.

×
Subiecte în articol: sport piteşti argeş fotbal penescu