x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Petrecere pana in zori

Petrecere pana in zori

01 Iun 2004   •   00:00

Dinamovistii au sarbatorit duminica seara cucerirea celui de-al 17-lea titlu de campioni in doua locuri. Mai intai la Restaurantul MI, dupa care s-a plecat in corpore la "Cocosatu", cunoscuta locatie din cartierul Aviatiei.

DANIEL STAN

Baia de sampanie din momentul primirii tricourilor de campioni a fost doar preludiul unei fieste "ros-albe" care s-a intins pana in zori. Victoria cu 5-1 in fata lui Apulum a mai bifat un titlu de campioana in istoria clubului Dinamo, al 17-lea, iar conducerea a tinut sa celebreze cum se cuvine evenimentul. Totul s-a petrecut insa intr-o discretie totala, lucru obisnuit in "Stefan cel Mare".

Atmosfera de "cafe concert"

Jucatorii, conducerea tehnica si administrativa, precum si o parte dintre sponsori au raspuns duminica seara invitatiei ministrului de Interne, Ioan Rus, de a petrece impreuna castigarea titlului. Masa si dansul s-au desfasurat intr-un cadru intim, la Restaurantul MI, incepand in jurul orei 21:30. Au fost prezenti, printre altii, presedintele Nicolae Badea, "vicele" Gigi Netoiu, chestorii Toma Zaharia si Nicolae Berechet, directorul executiv Cristi Borcea, precum si patronul de la Omniasig, Constantin Toma, sau patronul firmei Stalinskaya, Bagher Karimzadeh. Antrenul a fost asigurat de Calin Geambasu si Malina Olinescu, iar atmosfera a fost una de "cafe concert". Insa Geambasu a spart apatia si a trecut la o compozitie "ad-hoc", refrenul "Mai avem un singur dor/Liga Campionilor" fiind preluat de majoritatea celor prezenti.

Fuga la "Cocosatu"

Intre timp, Borcea, Danciulescu, Claudiu Niculescu si antrenorul Ioan Andone au "evadat" pentru o ora, fiind prezenti la emisiuni televizate, dupa care au revenit, cu exceptia tehnicianului, care ieri a avut o zi plina. "Ando" si-a dat insa acceptul ca jucatorii sa continue petrecerea, dar in limita bunului simt, chiar daca ieri au avut liber. In jurul orei 2:00, "balul" s-a mutat la Restaurantul "Cocosatu", unde noii campioni, impreuna cu sotiile, au consumat din belsug mici si bere, surpriza fiind prezenta manelistului Jean de la Craiova. Fiesta "cainilor" s-a spart spre dimineata, la 5:00, insa banchetul oficial va avea loc abia duminica, dupa finala Cupei Romaniei, indiferent de deznodamant.

A iesit curcubeul

Calin Geambasu, autorul ultimului imn al echipei, care o sa apara in curand pe un CD, a fost invitatul special al directorului de marketing, Cristi Iancu. In timpul minirecitalului, cantaretul s-a oprit si s-a adresat tribunelor: "Pentru Dinamo a iesit curcubeul. Pentru Steaua, vor fi de acum inainte doar primele trei litere!".

Alexa: "Titlul, satisfactia suprema!"

  • Jurnalul National: Dane, ce inseamna pentru tine acest titlu?

    Dan Alexa: Cea mai mare bucurie din viata mea. De cand am venit in Bucuresti, la Rocar, visam sa ajung la Dinamo si sa fiu campion. Dumnezeu m-a ajutat si am reusit. Este satisfactia suprema pentru un fotbalist sa imbrace tricoul de campion, mai ales ca este pentru prima oara.

  • Acum urmeaza preliminariile Ligii Campionilor.

    Inainte este finala Cupei. Acest trofeu l-am castigat anul trecut, dar nu concepem sa nu realizam eventul. Ar fi un sezon implinit pentru "caini".

  • Ai semnat cu o echipa din China?

    Nu am semnat cu nimeni. Eu am clauza de un milion de dolari, oferte exista, din cate am inteles, dar voi pleca doar in cazul unei oferte tentante financiar. China este departe, nu stiu ce sa spun, voi fi departe de echipa nationala. Am timp sa ma gandesc. Important acum este sa batem Otelul in finala Cupei.

  • Ce le transmiti stelistilor dupa tot razboiul psihologic de pana acum?

    Ce sa le mai spun? Sa vorbeasca mai putin pe viitor si sa-si vada de treaba lor. Nu suntem ranchiunosi. Pe jucatori, cu exceptia lui Rachita si Radoi, care ne-au ironizat tot timpul, ii inteleg ce simt, asa am fi fost si noi, dar pentru conducerea lor nu am nici un fel de resentimente. Ce au semanat, aia au cules.

    "Ando" si Hagi, la tabla

    Ioan Andone si Gica Hagi au fost cei desemnati de directorul Scolii de Antrenori din Romania, Mircea Radulescu, sa sustina lectia practica din cadrul cursului pentru obtinerea licentei Pro, desfasurat la Saftica. In fata cursantilor, printre care se numara Lacatus, Stoichita, Dan Petrescu, Ilie Dumitrescu, Balint, Sabau, Rednic sau Ghita Poenaru, antrenorul campionilor a predat crearea de spatii libere in atac, iar Hagi a avut ca tema finalizarea. Cei doi antrenori au lucrat cu echipa a doua a lui Dinamo, lotul fiind completat cu cativa jucatori de la echipa mare. "Este o diploma profesionista recunoscuta in toata Europa si este vorba despre munca noastra, asa ca trebuie tratata cu maxima seriozitate", a spus "Ando". (Paul Andone)

    Rivalii au stat alaturi

    La partea de teorie a cursului, antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a stat alaturi de Sorin Cartu, tehnicianul Otelului Galati, cei doi urmand sa se infrunte duminica in finala Cupei Romaniei. "Nu i-am furat tactica lui "Ando", i-am studiat-o in alte jocuri. Sper sa nu-mi fi pus capcane pe la Saftica", a spus Cartu. "Este un trofeu pe care ni-l dorim foarte mult. Si Cartu vrea sa castige, e normal, dar sper ca Dinamo sa realizeze eventul", a spus Andone.

    Gigi Netoiu: "Am avut si sansa"

    Vicepresedintele noii campioane, Gigi Netoiu, a fost realist in declaratii: "A fost un campionat foarte greu. Este adevarat ca am avut si noi destula sansa, Steaua jucand bine in retur". Referitor la faptul ca Dinamo a fost ajutata de arbitraj, acuze aduse de rivala din Ghencea, "Comandantul" a adaugat: "Au creat o atmosfera artificiala, uitand sa analizeze prestatiile lor. Steaua a pierdut titlul la Galati, unde au condus, au avut ocazii, insa au terminat la egalitate". Precizam ca Gigi Netoiu a premiat gruparea de la Dunare cu 50.000 de dolari pentru punctul smuls Stelei. (Daniel Stan)

    Toti "cainii" au oferte

    In tribuna oficiala a stadionului din Stefan cel Mare au luat loc la meciul cu Apulum Alba-Iulia mai multi impresari, veniti prin intermediul lui Victor Bacali, cel care ii reprezinta pe majoritatea fotbalistilor dinamovisti. Intrebat la final ce jucatori vor pleca din vara, Becali a precizat: "In acest moment, este adevarat ca toti jucatorii de la Dinamo au oferte de afara". Altfel, reprezentantul firmei Becali&Popescu a tinut sa comenteze si razboiul psihologic dintre Steaua si Dinamo: "Cred ca nu si-a avut rostul. A fost un campionat cinstit si curat".

    Suporterii au "vizitat" Ghencea

    Fanii dinamovisti nu au uitat de dusmanii de moarte de Steaua si a tinut sa le faca o vizita dupa succesul cu Apulum, care a parafat cucerirea titlului. Dupa ce au sarbatorit la Beraria "Red Dogs", aproape 20 de masini pline cu suporteri au plecat in turul orasului, nefiind ocolit stadionul Ghencea, unde au oprit si au scandat lozinci "anti-Steaua". Acest lucru a fost confirmat duminica seara, intr-o emisiune televizata, de presedintele executiv al "ros-albastrilor", Mihai Stoica.
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo