x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Piloţii Tempesta şi Pulpea sunt la un pas de a deveni campioni europeni

Piloţii Tempesta şi Pulpea sunt la un pas de a deveni campioni europeni

07 Oct 2009   •   00:00

Echipajul format din pilotul Tempesta şi copilotul Dorin Pulpea (Napoca Rally Team) vor participa în perioada 9-11 octombrie la Raliul Novorosiisk (Rusia), ultima etapă a competiţiei FIA European Rally Cup (East). Sunt programate 10 probe de macadam, 6 sâmbătă şi 4 duminică, însumând peste 160 de kilometri, lungimea totală a traseului depăşind 430 de kilometri.



În acest moment, Tempesta se află pe locul secund în clasamentul general al Cupei Europei de Est, la 100 de puncte de liderul Iasen Popov (Bulgaria), care nu va lua startul in Rusia. Astfel, cu o victorie la Novorosiisk, pilotul Napoca Rally Team ar acumula 230 de puncte, cu 30 mai multe decât Popov, în timp ce o clasare pe treapta secundă a podiumului etapei ruse l-ar aduce pe Tempesta la egalitate de puncte cu bulgarul, dar obţinute în mai puţine etape, astfel că şi acest rezultat ar însemna adjudecarea trofeului de către echipajul clujean, se arată într-un comunicat al echipei ardelene.

"Suntem foarte concentraţi, nu va fi uşor, pentru că trebuie neapărat să venim pe unul dintre primele două locuri. Acest lucru nu este de loc simplu când alergi la un raliu absolut nou, dar încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a aduce Cupa Europei de Est la Cluj. Sperăm ca şi Raliul Aradului să ne fi fost de folos, am mai acumulat ceva experienţă cu Peugeot-ul S 2000 pe macadam şi am şi încercat să găsim setările potrivite. Maşina este pregătită, noi suntem pregătiţi, vom încerca să mergem cu grijă, dar să atacăm în acelaşi timp, pentru că nu ne dorim un alt rezultat în afara primelor două locuri ale podiumului. Va fi foarte greu să obţinem acest rezultat, piloţii ruşi sunt foarte rapizi, dar nu avem alta opţiune. Vrem să aducem Cupa acasă", a declarat Tempesta, citat de Agerpres.

Tempesta şi Dorin Pulpea deţin în continuare cea mai bună performanţă a unui echipaj cu licenţe româneşti în WRC, locul 23 în clasamentul general al Raliul Marii Britanii, în 2008.

×
Subiecte în articol: sport