x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Planeta fotbal Incepe cu Zidane!

Planeta fotbal Incepe cu Zidane!

15 Iun 2004   •   00:00

Euro vazut din Germania - MARCEL RADUCANU

Turneul final a debutat cu o surpriza. Una imensa! Pentru echipa organizatoare, Portugalia, a fost o adevarata lovitura, nimeni nu se astepta. Insa aici s-a vazut clar mana antrenorului german Otto Rehhagel, omul ce a schimbat total fata echipei Greciei, care obisnuise cu un joc individualist. Acum, se joaca modern, disciplinat, in viteza, exact stilul german. Cred ca a fost cea mai mare victorie din istoria fotbalului grecesc.

Urmatorul meci din Grupa I m-a dezamagit. A fost o lupta dura, mai mult la mijlocul terenului, insa spaniolii au aratat ca si-au dorit mai mult victoria, chiar daca, parerea mea, a fost una norocoasa. Rusii ar fi putut realiza mai mult, dar cu un joc inestetic au sperat degeaba. Personal, am fost surprins de apatia lui Raul si Morientes, doi fotbalisti de mare valoare, care nu au aratat mai nimic.

Grupa a doua a avut un prolog la fel de slab ca partida Spania - Rusia. S-a vazut limpede ca fara individualitati, cum era de exemplu Hagi, s-au cum este acum Zidane, nu te poti ridica la nivelul unei asemenea competitii. Croatia a fost aproape de victorie, a avut si om in plus, dar Elvetia a reusit sa pastreze, printr-un antijoc total, rezultatul de 0-0.

Seara de duminica a fost, in sfarsit, una a fotbalului-spectacol! Franta, favorita mea, si Anglia au oferit un meci extraordinar, cel mai frumos de pana acum de la Euro. S-a vazut limpede ca pe teren au fost jucatori de mare valoare, fiindu-mi greu sa nominalizez pe cineva. Stilului tehnic al francezilor, englezii au raspuns cu unul deja cunoscut, in forta, distructiv, dar mult mai elaborat ca pana acum. Henry, dar mai ales Trezeguet, au fost de nerecunoscut, dar la acest capitol nu as putea sa minimalizez meritele defensivei engleze, una foarte exacta. Golul egalizator al francezilor a venit pe fondul unei duble greseli de plasament: a zidului si a portarului James.

Zidane merita toate elogiile. Am spus ca nu dau nume, insa ar fi nedrept sa nu scoti in evidenta meritele la succesul Frantei ale acestui fotbalist unic pe planeta. Este adevarat, englezii au condus, au avut si un penalty, dar Beckham l-a ratat. Inexplicabil! Daca inscria, meciul era terminat. Cu o zi inainte, Zidane i-a transmis lui Beckham, coechipierul sau de la Real Madrid: "O sa-l lovesc, dar dupa aceea o sa-mi para rau!". A facut-o! Cu putin noroc, ce-i drept, dar altfel Anglia nu putea fi rapusa. Cu 2-1, exact pronosticul meu! Insa turneul final este abia la inceput.
×
Subiecte în articol: sport