x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Poli” Iaşi – Farul :Au rămas în beznă

“Poli” Iaşi – Farul :Au rămas în beznă

de Marius Mihalcea    |    25 Aug 2008   •   00:00
“Poli” Iaşi – Farul :Au rămas în beznă

Fără nici un punct în clasament după patru etape, moldovenii riscă să piardă şi întîlnirea cu “rechinii”, de această dată la “masa verde”, după ce nocturna stadionului nu s-a aprins în timp util.

Fără nici un punct în clasament după patru etape, moldovenii riscă să piardă şi întîlnirea cu “rechinii”, de această dată la “masa verde”, după ce nocturna stadionului nu s-a aprins în timp util.


Programat sîmbătă seară, meciul dintre “Poli” Iaşi şi Farul nu a mai avut loc din cauza instalaţiei de nocturnă a Stadionului “Emil Alexandrescu”, care a fost nefuncţională la ora jocului. Gazdele au remediat situaţia la 34 de minute distanţă faţă de ora oficială de start a partidei, însă a fost prea tîrziu, arbitrul Istvan Kovacs fluierînd sfîrşitul jocului după jumătate de oră de aşteptare.

 
MEMORIU. Sorin Boca, preşedintele grupării din Dealul Copoului, consideră că decizia lui Kovacs de a suspenda partida după 30 de minute este neregulamentară. “Vom face un memoriu la LPF prin care vom contesta decizia arbitrilor. Regulamentul ne dă nouă dreptate şi spune că arbitrii trebuiau să aştepte punerea în funcţiune a instalaţiei de nocturnă 60 de minute de la începerea partidei. Din păcate, arbitrii au încadrat aceste eveniment la teren neregulamentar, iar în acest caz regulamentul prevede că după 30 de minute se termină meciul. Sînt convins că pînă la urmă meciul va fi reprogramat. Am prezentat regulamentul arbitrilor, dar aceştia l-au consultat după ce au luat decizia de a întrerupe partida”, a spus Boca. Antrenorul ieşenilor, Ionuţ Popa, pune problemele apărute la instalaţia de nocturnă pe seama războiului dintre primarul oraşului, Gheorghe Nichita, care în acelaşi timp este şi preşedintele de onoare al Politehnicii, şi rivalii săi politici. “Sînt foarte supărat, pentru că nu mi s-a mai întîmplat niciodată aşa ceva. Şi cu Steaua am păţit la fel şi nu înţeleg de ce nu s-au luat măsuri. Asta înseamnă trădare şi batjocură. Sînt sigur că e lucrătură politică. Înainte de alegerile locale, cineva din alt partid decît cel din care face parte domnul Nichita a încercat să-mi ofere o sumă de bani pentru a mă întoarce împotriva primarului”, a declarat tehnicianul.

 

Meciul ar putea fi reprogramat

Potrivit unui oficial al LPF, meciul de la Iaşi are toate şansele să fie reprogramat. “Este penibil. Noul regulament a apărut ciuntit. Cei care au redactat Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice au uitat să adauge şi litera «d» la articolul 44, care prevede clar că pentru situaţia de la Iaşi observatorul partidei trebuia să aştepte 60 de minute”, a spus acesta. “Îmi pare rău că s-a terminat astfel, Farul nu este o echipă care să îşi propună să cîştige meciuri fără să joace”, a declarat antrenorul constănţenilor, Ion Marin. Instalaţia de nocturnă a Stadionului “Emil Alexandrescu” a mai cedat o dată şi în runda a doua, în minutul 36 al meciului ieşenilor cu Steaua. Problema a fost însă remediată cinci minute mai tîrziu, iar arbitrul Augustus Constantin a dat din nou drumul jocului.

×
Subiecte în articol: sport