x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Povestea unui blat demascat din fasa

Povestea unui blat demascat din fasa

24 Apr 2004   •   00:00

Farul si Dinamo se confrunta azi intr-o partida in jurul careia planeaza suspiciuni grele. Conducerea gruparii de pe Litoral a dezvaluit joi, intr-un cadru oficial, ca mai multi jucatori au fost contactati pentru a tranti jocul.

Prezentam un istoric al evenimentelor, cu mentiunea ca informatiile sunt neoficiale, existand riscul ca unele dintre ele sa nu fie veridice.

GRESEALA. Totul a inceput inca de luni, cand persoane „suspecte", asa cum s-au exprimat joi oficialii constanteni, i-ar fi contactat pe jucatorii George Curca, Bogdan Onut, Cristian Balasa si George Usurelu. Onut a jucat la Dinamo, iar Curca este var cu portarul de la Dinamo, Cristi Munteanu. Contactarea fostului pitestean Balasa a fost marea greseala a „intermediarilor", deoarece el a ramas in relatii foarte bune de amicitie cu stelistii Dica si Neaga, cu care a fost coechipier la FC Arges. Dupa ce a fost sunat, Balasa l-a anuntat pe presedintele Marcel Lica. La randul sau, oficialul „marinarilor" se pare ca a instiintat conducerea LPF.

LINISTE. Desi contactata de conducerea constantenilor, Liga n-a avut interesul sa declanseze scandalul in jurul acestui subiect. Presedintele Dumitru Dragomir si-a lansat marti candidatura pentru Primaria Capitalei, iar unul dintre sloganurile care i-a marcat campania electorala a fost „reusirea curateniei din fotbalul romanesc". Totusi, oficialii LPF i-ar fi sfatuit pe diriguitorii constanteni sa faca apel la Procuratura pentru organizarea unui flagrant. Se pare ca acest lucru nu a mai fost posibil, asa ca s-a facut publica intreaga tevatura. Directorul sportiv, Mircea Crainiciuc, a dezvaluit joi ca unii jucatori au primit telefoane pentru a „o lasa mai moale in meciul cu Dinamo". Iar Lica a incercat sa fie diplomat: „Nu cred ca Dinamo se preteaza la asa ceva. Este un club serios". Interesant este ca in cadrul lotului nu se stie despre ce jucatori e vorba.

ABSENTE. Daca Alexandru Baltoi, imprumutat de Dinamo la Farul pana pe data de 30 iunie, si-a asigurat absenta printr-un cartonas galben cules etapa trecuta, doi fotbalisti din lotul lui Ion Marin au cerut sa nu joace astazi. E vorba de Onut si de Usurelu, aflati pe posibila lista a celor patru jucatori contactati.

Florin Gongu, Mihai Igirosanu

Sferele de influenta la Farul

Prietenia lui Balasa cu cei doi jucatori stelisti este doar un amanunt pe langa relatia foarte buna pe care Lica o are cu antrenorul ros-albastrilor, Victor Piturca. Cei doi au fost coechipieri in anii ’80, la FC Olt si au pastrat o relatie stransa de amicitie chiar si dupa aceea. De partea cealalta, tabara pro-Dinamo de la Farul pare a fi reprezentata de antrenorul Ion Marin, jucatorii Curca, Onut si Baltoi, dar si de patronul Gheorghe Bosanceanu, prieten foarte bun cu dinamovistii Gigi Netoiu si Cristi Borcea. In ciuda sferelor de influenta, Farul a jucat corect cu Steaua, impunandu-se cu 2-1.

I-au bagat in sedinta

Presedintele Marcel Lica si patronul Gheorghe Bosanceanu au avut joi seara o intalnire cu echipa, in incercarea de a-si motiva psihologic jucatorii, hotarandu-se si suplimentarea primei. „Cred ca acest lucru ii va ambitiona si mai mult, astfel incat sa castigam", a spus Lica. „Cum sa vand eu un meci, cand am doar 20 de ani", a parat si portarul Curca, el negand faptul ca ar fi fost sunat. O posibila explicatie a incercarii de a apela la metoda contactarii jucatorilor, din partea lui Dinamo, ar putea fi si aceea ca relatiile dintre cele doua cluburi sunt tensionate din luna martie, dupa transferul lui Zicu in Italia, cand Farul a incasat de la Dinamo doar 50.000 de dolari. Gruparea constanteana s-a adresat LPF, solicitand inca 50.000 de dolari.

×
Subiecte în articol: sport dinamo