x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Prea putin" - Internele dau doar 5 milioane RON pentru Stadionul Dinamo

"Prea putin" - Internele dau doar 5 milioane RON pentru Stadionul Dinamo

de Florin Gongu    |    13 Oct 2006   •   00:00
"Prea putin" - Internele dau doar 5 milioane RON pentru Stadionul Dinamo

Dupa ce au refuzat oferta Stelei de a juca in Ghencea, in cazul in care vor evolua in grupele Ligii Campionilor, cei de la Dinamo se vad intr-o situatie ingrata, mai ales ca MAI a hotarat sa nu acorde sprijin pentru modernizarea stadionului Dinamo.

Acum doua zile, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, solicita organismelor de stat sa se implice in modernizarea stadioanelor. Mai precis, Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor. Apelul se referea la starea stadioanelor Dinamo, respectiv Rapid.

SPERANTE. Daca situatia din Giulesti pare a-si gasi o rezolvare, George Copos anuntand ca se fac demersuri pentru concesionarea arenei, se pare ca aceea din Stefan cel Mare este mai complicata. In urma cu cateva zile, actionarii dinamovisti declarau ca au ajuns la o intelegere cu cei din minister, astfel incat sa fie alocate sumele necesare modernizarii arenei. "Este vorba de o executie bugetara, care a inceput in urma cu opt ani. Pana la iarna, va fi instalata noua tabela, iar pana la vara va fi gata masa presei. Va fi acoperita si tribuna I. Sigur, lucrarile se vor termina pana la data startului editiei viitoare a Ligii Campionilor", declara Eugen Colita, vicepresedintele CS Dinamo, proprietarul stadionului din partea MAI.

REFUZ. Surse apropiate lui Vasile Blaga, ne-au declarat ca responsabilii din conducerea MAI au fost surprinsi sa afle din presa ca vor suporta cheltuielile pentru refacerea stadionului. "Este o bazaconie. Domnii de la Dinamo nu-si suporta nici macar cheltuielile de intretinere. Ei sunt deja in litigiu cu CS Dinamo, pentru ca au restante la plata. Domnii de la Dinamo au facut o declaratie fara ca macar sa discute cu noi inainte. Din cate stiu eu, ultima intalnire dintre ei si conducerea ministerului a fost in primavara, cand i-am si rugat sa faca un audit al clubului. Cum ati vazut dumneavoastra acel audit, asa l-am vazut si noi... Exista la complexul «Dinamo» niste investitii, incepute inca din 1999, in valoare de 60 de miliarde de lei, dar ele se refera la pista de atletism, la construirea unei copertine... Pentru Ministerul de Interne, Stadionul Dinamo nu reprezinta prioritate."

"Nu-mi da mie Tariceanu fonduri suplimentare pentru stadion"

Ministrul de Interne este diplomat si probabil dinamovist. El declara ca, desi ar vrea, nu poate sa ajute echipa de fotbal din Stefan cel Mare.

Jurnalul National: Domnule ministru, probabil ca ati aflat si dumneavoastra ca Ministerul de Interne va investi 14 milioane de euro in lucrarile de refacere a Stadionului Dinamo...
Vasile Blaga: Sa stabilim de la inceput un lucru: Clubul Sportiv Dinamo investeste in baza sportiva si nu are nici o legatura cu echipa de fotbal Dinamo. Nu stiu exact acum ce fonduri au fost alocate... Ceva insa trebuie facut acolo si cu stadionul, pentru ca au o pista de atletism, dar nu au unde sa joace fotbal. Si e frumos sa auda romanii imnul Champions League, nu?

Dar are de unde sa dea Ministerul de Interne 14 milioane de euro?
Repet, nu stiu exact care au fost investitiile facute de Clubul Sportiv in acest an. Daca am, le dau.

S-a intalnit cineva de la Dinamo cu dumneavoastra zilele astea, inainte sa anunte ca ministerul va investi in stadion?
Nu, nu m-am intalnit. Nici cu domnul Turcu, nici cu altcineva. Nu discut eu cu investitorii.

Sa presupunem ca ministerul ar avea acesti bani. Ei provin din fonduri bugetare?
Toti banii ministerului se dau directionat din bugetul de stat. Necesitatile de fonduri la minister sunt colosale! Numai pentru dotare am avea nevoie de un miliard de euro...

Si, in aceste conditii, cum puteti directiona banii spre stadion?
Daca am banii, repet, ii dau. Ministrul stabileste prioritatile in cheltuirea bugetului. Pentru Dinamo, as face-o. Sa ma judece apoi opinia publica, daca am avut sau nu dreptate! Am facut multe pentru Dinamo, am deblocat zeci de functii, sa-i aduc in minister pe toti sportivii olimpici...

Este un gest frumos. Dar 14 milioane de euro! Ii aveti?
(rade) Eu nu am bani acum sa platesc pensiile. Daca as avea 14 milioane...

Si ce faceti, veti cere suplimentare de la buget?
Vasile Blaga: Nici pomeneala sa-mi dea mie Tariceanu fonduri suplimentare pentru Stadionul Dinamo...
  • Adriana Oprea-Popescu

    "DE UNDE SA AVEM 500 DE MILIARDE?"
    Dupa incheierea discutiei, la cateva minute a sunat ministrul de Interne. "Am dat un telefon si m-am informat care sunt fondurile investite de CS Dinamo. Cat inseamna in lei 14 milioane de euro?", intreaba Vasile Blaga. "Nu stiu, domnule ministru, n-a fost niciodata nevoie sa fac un asemenea calcul..." "Hai sa vedem: deci, 10 milioane de euro ar veni 350 de miliarde, cam 500 de miliarde de lei cu totul. Pe anul acesta, ministerul a alocat CS Dinamo 30 de miliarde de lei pentru intretinerea si modernizarea bazei sportive. Pe 2007 avem prevazute 20 de miliarde de lei. De unde 500 de miliarde?" "Daca exista sprijin juridic, vom ajuta si noi financiar", avertiza Vasile Turcu (foto), actionar la FC Dinamo. Singurele sperante de disputare in Romania, la anul, a meciurilor de Liga Campionilor pentru "caini" s-ar lega de Stadionul "National", care ar fi mai usor de modernizat. Doar ca acesta intra intr-un proces de renovare, care dureaza pana in 2009.
    LIA MANOLIU
    Consilierii generali au aprobat ieri studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Stadionului national "Lia Manoliu". Acesta va fi demolat, in locul lui construindu-se unul nou, destinat exclusiv jocurilor de fotbal si de rugby cu doua tribune, doua peluze si cu o capacitate totala de 54.800 de locuri. Valoarea totala a investitiei este de peste 500 milioane RON, din care lucrarile de constructii si montaj insumeaza 350 de milioane ron. Finantarea proiectului va fi asigurata de la bugetul Primariei Capitalei si din sume alocate de Guvernul Romaniei. Durata de realizare a investitiei este estimata la 20 de luni. "Voi avea discutii si cu primul-ministru, vom organiza o licitatie, iar solutia finala va fi aleasa impreuna cu firma castigatoarea. Pentru ca pe noul stadion nu va mai fi pista pentru atletism, vom construi un stadion de atletism pe o suprafata de 40.416 mp (Bd. Basarabia 37-39)", a spus Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Stadionul va avea tribune acoperite si o capacitate de 15.000 de locuri, cu toate dotarile necesare pentru a corespunde normelor si exigentelor Comitetului Olimpic International. (Monica C. Andrei)
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo miliarde milioane stadionul