x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Preliminarii Euro 2008 - Usor pentru adversare

Preliminarii Euro 2008 - Usor pentru adversare

de Delia Gomoescu    |    08 Sep 2006   •   00:00
Preliminarii Euro 2008 - Usor pentru adversare

Principalele contracandidate ale Romaniei in cursa pentru Euro 2008 s-au impus miercuri seara cu acelasi scor, 3-0. "Portocalele" au trecut de nationala Belarusului, in timp ce vecinii de la sud au invins Slovenia.

Olanda a dres busuiocul dupa meciul mai slab de acum cateva zile, cand a castigat doar cu 1-0 in fata Luxemburgului. Selectionerul Marco van Basten a facut cateva schimbari in echipa, titularizandu-i pe Van Bronckhorst, Sneijder si De Jong, iar jocul Olandei a fost altul. Totusi, jucatorul-cheie al partidei de la Eindhoven a fost Robin Van Persie. Atacantul lui Arsenal a deschis scorul in minutul 32, dupa un corner executat de Sneijder, apoi a marit avantajul batavilor in urma unui sut plasat pe langa Hamutovski. Van Persie a fost coautor si la ultimul gol, cand a centrat din lovitura libera, iar Kuyt a reluat in poarta. "Suntem multumiti de victorie, iar jocul nostru a fost acceptabil", a declarat Van Basten. La meciul disputat la Eindhoven a asistat si antrenorul reprezentativei de tineret a Romaniei, Emil Sandoi.

LA SCOR. La patru zile de la egalul cu "tricolorii", Bulgaria a invins cu 3-0 Slovenia. Selectionerul Hristo Stoicikov, aflat in tribune din cauza unei suspendari, nu a putut conta pe mai multi jucatori, printre care si vedeta Dimitar Berbatov. Valeri Bojinov a punctat in minutul 58, printr-un sut de la marginea careului, un minut mai tarziu fiind inlocuit. Martin Petrov (’72) si Dimitar Telkiiski (’81) au completat tabela. O alta componenta a grupei G, Luxemburg, a pus capat unei serii negative de 26 de infrangeri, prin rezultatul de egalitate, 0-0, cu Letonia, intr-o partida amicala.

ITALIA KO
Franta si-a luat revansa in fata Italiei pentru esecul din finala Cupei Mondiale. "Cocosii" au invins cu 3-1 la Paris in grupa B si i-au adus cu picioarele pe pamant pe campionii mondiali. Presa italiana recunoaste ca Squadra Azzurra a fost "rasturnata" de o Franta superioara si mentioneaza ca "drumul spre Euro 2008 este acum mai abrupt". "Naufra-giul campionilor", titreaza pe prima pagina cotidianul La Repubblica, publicatia italiana considerand ca esecul baietilor lui Donadoni este comparabil cu un "soc" sau cu un "KO brutal". La fel de rau sta si Spania, umilita la Belfast, 2-3, in fata Irlandei de Nord. Cu toate acestea, selectionerul spaniol Luis Aragones nu intentioneaza sa demisioneze, dar e gata sa accepte orice decizie a federatiei spaniole. "Bineinteles, voi intelege daca vor fi luate masuri. Daca va trebui sa plec, voi pleca", a spus Aragones. Presa iberica sugereaza ca noul selectioner ar putea fi Vicente del Bosque. Intr-o alta partida de miercuri, Germania a zdrobit selectionata statului San Marino cu 13-0, stabilind un nou record al preliminariilor europene.

×
Subiecte în articol: sport