x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Premieră românească: HCM Constanţa, în optimile Ligii Campionilor

Premieră românească: HCM Constanţa, în optimile Ligii Campionilor

28 Feb 2010   •   00:00

HCM Constanţa a devenit prima echipă masculină românească din istorie ajunsă în optimile Ligii Campionilor, după ce a învins, sâmbătă, la Buzău, cu scorul de 34-23 (14-9), echipa greacă PAOK Salonic, în penultima etapă a grupei I a competiţiei.
Golurile echipei constănţene au fost marcate de Toma (12), Sadoveac (4), Sabou (4), Buricea (3), Dimache (3), Băiceanu (2), Pavlovici (2), Mureşan (2), Adzici şi Popescu.
Cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, Constanţa are 9 puncte în grupa A şi nu mai poate pierde locul patru, ultimul care asigură calificarea în faza următoare a Ligii Campionilor. HCM va juca în ultima etapă cu Pic Szeged, la 7 martie.

Adversari puternici în optimi
Constănţenii vor avea o misiune aproape imposibilă în optimi, unde vor întâlni una dintre echipele clasate pe primul loc din celelalte grupe. Cel mai probabil, adversara lui HCM din faza următoare se va alege dintre Veszprem, fosta echipă a lui Marian Cozma, Ciudad Real, deţinătoarea trofeului, şi FC Barcelona. "Nu trebuie să ne mulţumim cu atât şi trebuie să încercăm să depăşim şi următorul nivel. Cred că Veszprem este cea mai bună opţiune pentru noi, nu că am subestima handbalul maghiar, dar este de un nivel accesibil pentru noi", a spus secundul lui HCM, Eden Hairi.

Înfrângeri pentru naţionala de fete
Naţionala feminină de handbal a României a pierdut ambele meciuri amicale din turneul din Franţa, unde au fost folosite jucătoare din lotul lărgit. În prima partidă, vicecampioana mondială Franţa s-a impus cu 25-21, rezultatul din a doua întâlnire fiind 28-26. "Chiar dacă am pierdut, am jucat mai bine decât în primul meci şi am condus vicecampioana monială până în minutul 52. Am făcut deplasarea cu jucătoare din lotul lărgit, dar au fost două meciuri foarte utile în care multe fete şi-au depăşit statutul. Există soluţii de viitor pentru antrenorul Radu Voina", a spus Remus Drăgănescu, directorul tehnic al echipei naţionale, după al doilea meci.

×
Subiecte în articol: redactie