x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Premiile canotajului mondial pe 2023. România, nominalizată la "Echipajul Feminin al Anului”

Premiile canotajului mondial pe 2023. România, nominalizată la "Echipajul Feminin al Anului”

de Redacția Jurnalul    |    12 Dec 2023   •   12:15
Premiile canotajului mondial pe 2023. România, nominalizată la "Echipajul Feminin al Anului”
Sursa foto: Federatia Romana De Canotaj

Federația Internațională de Canotaj, World Rowing, a anunțat luni seara câștigătorii premiilor pentru cei mai buni canotori din 2023. Canotoarele campioane mondiale din barca de 8+1 feminin a României au fost nominalizate la "Echipajul Feminin al Anului", dar premiul a mers în Marea Britanie.

Sportivele din barca de 8+1, campioane mondiale în 2023, au fost nominalizate la World Rowing Awards 2023, categoria "Echipajul Feminin al Anului".

Câștigătorii au fost desemnați de World Rowing luni seara, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Un hat-trick în Cupa Mondială și un titlu la Campionatele Mondiale de canotaj i-au adus lui Oliver Zeidler din Germania premiul pentru echipajul masculin al anului.

Premiul pentru echipajul feminin al anului a revenit Marii Britanii, Emily Craig și Imogen Grant fiind neînvinse în acest sezon, fiind încoronate campioane mondiale și depășind cel mai bun timp mondial în clasa lor, la dublu vâsle feminin, categorie uşoară.

Succesul Olandei la Campionatele Mondiale de canotaj a făcut ca Francesco Fossi să primească și titlul de Antrenorul anului 2023.

Australia a plecat acasă cu premiul pentru echipajul paralimpic al anului, câștigat de Nikki Ayers și Jed Altschwager.

Caryn Davies, din SUA, triplă campioană olimpică și de patru ori campioană mondială, a primit medalia Thomas Keller, cea mai înaltă distincție în canotaj, prin care se recunoaște o carieră internațională excepțională. Distincția a fost numită după regretatul președinte al World Rowing (la acea vreme FISA), Thomas Keller.

România a câștigat aurul anul acesta la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad, în proba de 8+1 feminin (W8+), proba regină a canotajului. Echipajul compus din Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ștefania Petreanu a făcut atunci o cursă cu un finish extraordinar și, cu un timp de 06:01.28, s-au impus în fața echipajelor din Statele Unite și Australia.

Cu toate acestea, titlul a mers anul acesta la Emily Craig și Imogen Grant, campioanele mondiale de canotaj 2023 la dublu vâsle feminin, categorie ușoară, care și-au păstrat titlul din 2022. De asemenea, perechea a stabilit un nou cel mai bun timp mondial la această clasă de bărci la Cupa Mondială de canotaj II 2023.

Ceea ce a impresionat poate și mai mult este faptul că de la începutul Olimpiadei, Craig și Grant nu au pierdut nicio cursă în super-competitiva categorie de dublu vâsle.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canotaj echipaj feminin