x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Preşedintele CA al FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, a fost reţinut

Preşedintele CA al FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, a fost reţinut

22 Mai 2009   •   00:00

Gheorghiţă Pieca, a fost reţinut, astăzi, de procurorii anticorupţie, la finalul a aproape trei ore de audieri la DNA Piteşti, acesta fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Argeş, potrivit Mediafax. Pieca este şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Argeş, echipă patronată de Cornel Penescu.

Pieca a fost reţinut sub acuzaţia de complicitate la infracţiunea de dare de mită, în formă continuată.

Surse judiciare au susţinut că Gheorghiţă Pieca, în calitate de administrator al firmei Pic, ar fi luat în câteva rânduri sume de bani din casieria societăţii, dându-le unor persoane din conducerea firmei, inclusiv lui Liviu Făcăleaţă. Acestea, la rândul lor, ar fi dat mai departe banii unor persoane din fotbal, pentru a avantaja echipa FC Argeş.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Tribunalul Argeş a decis să nu le mai prelungească mandatele de arestare, dar procurorii DNA au făcut recurs, iar Curtea de Apel Piteşti a admis recursul, astfel că aceştia au rămas în arest pentru cel puţin 30 de zile. (V.A.)

×
Subiecte în articol: sport