x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prima de la Valencia pentru Depor

Prima de la Valencia pentru Depor

01 Mai 2004   •   00:00

Motivarea financiara a echipelor care urmeaza sa joace contra adversarului direct nu este specifica doar Diviziei A.

DELIA GOMOESCU
Potrivit cotidianului AS, Valencia, liderul din Primera Division, le-a oferit prime substantiale fotbalistilor de la Deportivo La Coruna in cazul unei victorii in partida de astazi cu Real Madrid.

BANI. Daca Depor va invinge, fiecare jucator al lui Javier Irureta ar urma sa incaseze cate 12.000 de euro. Valencia a incercat sa motiveze in acest fel o echipa care este deja cu gandul la meciul cu FC Porto din semifinalele Ligii Campionilor si care cu greu mai poate pierde locul 4 in prima liga spaniola. Poate ca banii promisi de Valencia l-au determinat pe jucatorul lui Depor, brazilianul Djalminha, sa declare: „Va asigur ca nici un jucator al lui Real nu isi doreste mai mult ca mine sa castige acest meci".

PRECEDENT. Cu toate ca primele acordate de terti sunt interzise de Federatia Spaniola de Fotbal, si in trecut au existat asemenea situatii. In Primera Division, ultimul caz de acest gen a avut loc in sezonul 1996-1997. Pentru titlu luptau atunci Real Madrid si Barcelona. Cu trei etape inainte de final, catalanii au jucat la Alicante impotriva retrogradatei Hercules. Gazdele au castigat cu 2-1 si au daruit titlul Realului. Oficialii Barcelonei i-au acuzat atunci pe madrileni ca i-au motivat financiar pe cei de la Hercules.

×
Subiecte în articol: sport