x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Prinţul" spre Ghencea?

"Prinţul" spre Ghencea?

de Mihai Igirosanu    |    23 Dec 2009   •   00:00
"Prinţul" spre Ghencea?
Sursa foto: Raed-Krishan/Gsp/Intact Images

Într-o discreţie totală, Steaua pare să pregătească marea bombă a iernii în materie de transferuri. Având acceptul impresarului Giovani Becali, gruparea din Ghencea încearcă să-l achiziţioneze pe mijlocaşul marii rivale Dinamo, Adrian Cristea, poreclit "Prinţul".

Dacă jucătorul şi-a exprimat în dese rânduri dorinţa de a părăsi pe Dinamo, ieri a venit rândul lui Giovani Becali să vorbească, în premieră, pentru Antena 1, despre viitorul lui Cristea. "Adrian Cristea este un jucător pe care Gigi şi-l doreşte de mult. Dacă Steaua l-ar da pe Toja undeva şi l-ar lua pe Cristea, ar face cea mai mare afacere.

Cristea este mult peste Toja. Cred că la Steaua, Cristea s-ar împlini într-adevăr ca fotbalist. La Dinamo s-a văzut şi după un an, şi după doi, şi după trei că nu e culcuşul lui. La Steaua i-ar sta bine şi s-ar împlini". Internaţionalul a primit din partea conducerii dinamoviste o hârtie prin care se poate transfera oriunde în schimbul sumei de 1 milion de euro, dar Giovani Becali nu este convins că multe echipe se vor îngrămădi să plătească această sumă.

Din câte se pare, având în vedere şi criza acută de lichidităţi care apasă puternic gruparea din Ştefan cel Mare, Adrian Cristea ar putea ajunge la Steaua şi pentru doar 800.000 de euro.

"VOM LUA TREI JUCĂTORI"
După întâlnirea pe care a avut-o luni seară cu antrenorul Mihai Stoichiţă şi directorul sportiv, Basarab Panduru, Gigi Becali a dezvăluit planurile pentru această pauză competiţională. "Sunt opt probleme de rezolvat. Opt probleme pe care trebuie să le rezolv eu în marea parte a lor. Sunt şi jucători de transferat şi jucători de dat. Mă bazez pe Stoichiţă şi pe Panduru. Ei mi-au spus, eu am scris şi le-am spus că încerc să le rezolv, eu şi cu Argăseală.

Sunt vreo două probleme pe care trebuie să le rezolve şi ei, dar eu trebuie să vin cu «materialul». Sunt şi ceva străini pe listă. Până la 10 ianuarie trebuie să rezolvăm problemele. Cert e că vom lua trei jucători."

 

Dayro costă 600.000 de euro
5475-110189-dayromoreno.jpgPus pe lista neagră de Panduru şi Stoichiţă, atacantul columbian Dayro Moreno (foto) trebuie să îşi găsească o echipă care să fie dispusă să plătească 600.000 de euro în schimbul său. Câteva cluburi din America de Sud s-au arătat deja interesate, însă majoritatea ar dori ca mai întâi să-l împrumute pentru un an, cu opţiune de cumpărare.

Transferat în urmă cu doi ani la Steaua pentru 2 milioane de dolari, de la Once Caldas, Dayro Moreno a dezamăgit, majoritatea evoluţiilor sale fiind mult sub aşteptări. De asemenea, Gigi Becali a anunţat că nu i se va prelungi nici contractul fundaşului polonez Pawel Golanski. La fel stau lucrurile şi în cazurile polonezului Grzelak şi bulgarului Bibişkov, transferaţi liberi de contract în vară. "S-a făcut o greşeală atunci cu ei, am ascultat eu de Bergodi, care nu voia să plece în cantonament fără trei jucători, de Mache... Nu sunt jucători de Steaua!"

×
Subiecte în articol: sport