x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Procesul arbitrilor: Avocaţii au cerut două ore pentru studierea dosarelor

Procesul arbitrilor: Avocaţii au cerut două ore pentru studierea dosarelor

23 Apr 2009   •   00:00

Avocaţii vicepreşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, şi arbitrilor Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au obţinut amânarea cu două ore a judecării propunerilor de arestare preventivă a clienţilor lor, pentru studierea dosarelor.



Lică, Savaniu şi Corpodean, reţinuţi miercuri pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită, au fost aduşi în această dimineaţă sub escortă la Tribunalul Argeş, dar după aprobarea solicitării făcute de apărătorii lor au fost din nou transportaţi în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. Tribunalul Argeş va decide astăzi dacă cei trei arbitri vor fi cercetaţi în stare de libertate sau vor fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, aşa cum au propus procurorii DNA.

Marcel Lică şi arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost reţinuţi miercuri de procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită.


Ceilalţi patru inculpaţi în dosarul de corupţie, respectiv Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu, se află în continuare în arest preventiv. Tribunalul Argeş a respins miercuri cererile de eliberare sub control judiciar depuse de Constantin şi Libertatu, cele ale lui Făcăleaţă şi Penescu urmând să fie judecate joi, respectiv vineri.

Curtea de Apel Piteşti a respins pe 17 aprilie recursurile depuse de cei patru împotriva arestării preventive decise de Tribunalul Argeş. Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pe 14 aprilie.


În acelaşi dosar sunt cercetaţi Gheorghe Constantin, preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită dintre care una în formă continuată şi Dan Cristian Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de luare de mită.

×
Subiecte în articol: sport