x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Protasov chiar pleaca

Protasov chiar pleaca

de Mihai Igirosanu    |    08 Dec 2005   •   00:00
Protasov chiar pleaca

Dupa o saptamana de incertitudini, de marti seara e clar. Antrenorul Oleg Protasov va pleca la Dniepr Dnepropetrovsk imediat dupa meciul Hertha Berlin - Steaua, ultimul al ros-albastrilor din Cupa UEFA.

Conform ultimelor informatii din presa ucraineana, confirmate si de finantatorul Stelei, Gigi Becali, Oleg Protasov va semna un contract pe trei ani cu Dniepr. Cu toate acestea, in Ghencea viata merge inainte, iar pregatirile pentru retur par a fi demarat deja.

AVANTAJE. Desi inca nu s-a intalnit cu patronul Igor Kolomyisky, tehnicianului ros-albastrilor i s-a promis un buget foarte mare pentru transferuri, in jurul a 15 milioane de dolari. Se pare ca, dupa ce echipa va fi preluata oficial de Protasov, la Dniepr vor sosi si cativa jucatori romani, al caror nume nu a fost inca dezvaluit. In Ghencea, confirmarea plecarii fostei glorii a defunctei reprezentative URSS nu a luat pe nimeni prin surprindere. Mai mult, conducerea ros-albastrilor, alaturi de viitorul antrenor, Cosmin Olaroiu, pregateste deja miscarile pentru sezonul urmator.

LOT. In privinta transferurilor, primele doua mutari sunt cedarile atacantului Daniel Oprita si a stoperului Eugen Baciu la Poli Timisoara. "Este foarte posibil sa-i cedez pe cei doi, dar este posibil sa mai fie si altii. Sa vedem. Nu ma tem de Timisoara", a declarat Gigi Becali. Un alt atacant, Laurentiu Dinita, este foarte aproape de o intelegere cu Otelul Galati, in vreme ce juniorii Litu si Enescu vor fi imprumutati la Pandurii Targu-Jiu. La capitolul sosiri, aproape sigura este "inregimentarea" mijlocasului Vasilica Cristocea, momentan suspendat pe termen neliminat de Farul pentru ca a refuzat sa-si prelungeasca contractul. "Am avut cateva runde de negocieri cu Steaua, eu sunt acum la parintii mei, la Harsova. Voi mai avea o runda de discutii cu Bosanceanu, dar sper ca partile sa ajunga la o intelegere, iar din iarna sa ma transfer la Steaua si sa prind primavara europeana", a declarat ieri Cristocea. Se pare ca venirea lui Cosmin Olaroiu pe banca Stelei le va atrage cu sine pe cele ale mijlocasilor Gabriel Caramarin si Gigel Coman, dar si pe cea a atacantului Viorel Moldovan, pe care patronul Stelei a declarat in nenumarate randuri ca si-l doreste in Ghencea.

BANCHET
Jucatorii stelisti vor fi insotiti la Berlin, pentru meciul cu Hertha, programat la 15 decembrie, de la ora 21:45, in Grupa C a Cupei UEFA, de sotii si de prietene. "Vreau sa terminam grupa pe primul loc, insa nu stiu daca va fi posibil. Depinde de jucatori, carora le-am dat voie sa vina cu sotiile si prietenele, pentru ca facem si un fel de banchet acolo. Suntem deja calificati, iar concentrarea nu mai e aceeasi. N-o sa fie un capat de tara daca n-o sa incheiem primii in grupa", a anuntat Gigi Becali.

GIGI ATACA
Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a lansat ieri un atac la adresa rivalilor de la Dinamo, acuzand trupa din Stefan cel Mare ca a fost ajutata de arbitri: "Ce conteaza jocul, ca al nostru a fost mai spectaculos sau nu. Ca sa fii lider este nevoie de o strategie buna si de mai multi factori, iar arbitrajul este unul dintre ei. Inseamna ca Dinamo merita, daca s-au ocupat de arbitraj". In replica, presedintele Consiliului de Administratie al lui Dinamo. Nicolae Badea a spus: "Nu vreau sa polemizez cu el. Locul intai e meritat de Dinamo, pentru ca reflecta rezultatele din acest tur de campionat".

×
Subiecte în articol: sport