x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prunea, demis "de urgenţă" şi în mare taină

Prunea, demis "de urgenţă" şi în mare taină

04 Iul 2009   •   00:00
Prunea, demis "de urgenţă" şi în mare taină

Reunit la iniţiativa lui Dumitru Dragomir, Comitetul de Urgenţă al FRF a oficializat ieri eliberarea din funcţia de director de relaţii internaţionale a lui Florin Prunea, după ce fostul internaţional a fost trimis în judecată în cazul corupţiei din fotbal.



La opt zile după ce DNA a anunţat că Prunea, alături de celelalte 13 persoane din "lotul Penescu", a fost trimis în judecată, federaţia l-a demis pe directorul de relaţii internaţionale, acuzat de trafic de influenţă. "S-a întrunit Comitetul de Urgenţă al FRF şi am decis să îl eliberăm din funcţie pe Florin Prunea. Mai multe nu vă spun, vorbiţi cu cei de la FRF", a anunţat ieri preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Decizia l-a luat prin surprindere pe Prunea: "Până acum nu am fost anunţat că am fost dat afară, aştept o decizie oficială. Eu nu voiam să plec pentru că nu mă consider vinovat cu nimic.

E prima oară când aud de aşa ceva. Eu urmez calea legală în toate problemele. Oricum, acum nu mă interesează nici măcar imaginea mea, ci doar ca familia mea să fie sănătoasă". Nici directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, nu ştia nimic despre demiterea lui Prunea: "Habar nu am, acum aud pentru prima oară. Cine a spus aşa ceva? O să mă informez despre ce s-a întâmplat, acum chiar nu ştiu nimic".

Sandu cere dosarul

După dezvăluirile privind colaborarea unor foşti sportivi cu Securitatea, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi-a cerut ieri dosarul de la CNSAS, precizând că doreşte ca acesta să fie făcut public. "Am formulat către CNSAS o cerere pentru exercitarea dreptului de acces la propriul dosar. Având în vedere dreptul de acces la informaţiile de interes public, solicit oricărui cetăţean român interesat sau reprezentanţilor mass-media să facă toate demersurile pentru a deconspira oricare eventuale legături ale persoanei mele cu fosta Securitate", a declarat Sandu într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: sport