x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Prunea: "Nu am nici o legătură cu corupţia din arbitraj"

Prunea: "Nu am nici o legătură cu corupţia din arbitraj"

26 Feb 2010   •   00:00

Managerul sportiv al lui Dinamo, Florin Prunea, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că deşi este implicat în dosarul Penescu, nu este judecat în legătură cu corupţia din arbitraj. "Florin Prunea nu a fost niciodată acuzat de probleme în arbitraj. Eu sunt în acest aşa-zis dosar numit «Mită pentru arbitri» pentru că e o singură persoană cercetată, domnul Penescu. În acest sens există o ordonanţă a DNA-ului, în care se spune foarte clar de ce este acuzat Florin Prunea: «şi-a folosit influenţa de a determina membrii Comitetului Executiv din cadrul Federaţiei Române de Fotbal să reducă cuantumul sancţiunilor aplicate lui Cornel Penescu». Aceasta este singura acuzaţie care mi se aduce. Eu sunt nevinovat şi sunt convins că justiţia va da acest verdict", a declarat Prunea.
Oficialul dinamovist a prezentat şi o decizie a Tribunalui Prahova care îi permite să se angajeze la orice club de fotbal din România, contractul său cu FC Dinamo fiind valabil. "În calitatea mea de delegat UEFA am făcut o cerere către Tribunalul Prahova prin care am cerut să mi se ridice interdicţia de a părăsi ţara pentru că sunt în continuare pe lista de delegaţi UEFA în sezonul 2009-2010. În rezoluţia pe care domnul judecător a dat-o se spune foarte clar că «menţiunile inculpatului, în sensul că prin această măsură preventivă i se interzice dreptul la muncă, nu pot fi reţinute de tribunal în contextul în care acesta se poate angaja pentru a-şi exercita atribuţiunile profesionale la orice club din România». Fiind o hotărâre a unei instanţe de judecată nu am făcut decât să respect această decizie, şi în baza acesteia am semnat un contract de muncă cu Dinamo", a declarat Prunea.
În această săptămână, patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, declarase că Prunea nu avea voie să stea pe banca lui Dinamo la meciul direct din etapa a 18-a deoarece este angajat al FRF în stare de suspendare.

×
Subiecte în articol: redactie