x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Radu Voina: "Viborg a fost mai bună, dar Oltchim merită respect"

Radu Voina: "Viborg a fost mai bună, dar Oltchim merită respect"

16 Mai 2010   •   00:00

Antrenorul lui Oltchim, Radu Voina, a recunoscut că echipa daneză Viborg a fost superioară în finala Ligii Campionilor la handbal feminin, dar spune că formaţia vâlceană trebuie respectată pentru traseul din această competiţie.

"Am dorit foarte mult să remontăm, dar cred că am şi greşit foarte mult din dorinţa de a face bine. Experienţa celor cinci finale de Champions League pe care Viborg le-a disputat şi-a spus cuvântul. Noi suntem la prima finală şi sper ca Oltchim să mai joace cât se poate de repede la acest nivel. Sunt mândru oarecum pentru că aceste fete au jucat astăzi al 16-lea meci în Champions League şi numai pronunţarea numelor echipelor pe care le-au învins le aduce mai multă onoare şi mai mult respect", a spus Voina la Sport.ro.

"În 2011 vrem trofeul!"

"Nu s-a putut mai mult pentru că echipa pe care am întâlnit-o este într-adevăr campioana Europei. Trebuie să respectăm adversarul şi să acceptăm înfrângerea, chiar dacă nu e prea plăcut. Viborgul a fost echipa mai bună. În doi ani, ascensiunea Oltchimului a fost rapidă şi chiar în obiectivele pe care clubul şi le-a propus. Probabil că la anul obiectivul va fi câştigarea Champions League", a mai afirmat tehnicianul.

"Am prins o zi mai proastă la Herning, dar în retur am arătat că putem juca de la egal la egal cu Viborg. Suntem fericite pentru că am ajuns aici. Nu în fiecare an joci o finală de Liga Campionilor", a declarat şi căpitanul echipei vâlcene, Steluţa Luca.

Căpitanul naţionalei României, Cristina Vărzaru, care a fost şi golgeterul competiţiei, cu 101 reuşite, crede şi ea că Oltchim merită toată aprecierea pentru parcursul din Liga Campionilor.

"N-am plâns de fericire, dar mă simt bine şi sunt mulţumită. Nu putem bea încă şampanie pentru că avem meci în Cupa Danemarcei şi apoi urmează să vin la naţională pentru că meciurile cu Ucraina nu au mers prea bine şi trebuie să reparăm lucrurile. Toată lumea trebuie să respecte Oltchim, pe jucătoare, pe antrenori, pe preşedintele clubului, pentru că au jucat o finală de Liga Campionilor şi ce au făcut aceste fete nu ştiu cine o să mai facă în România", a spus extrema dreaptă a lui Viborg.

Lecuşanu se retrage
Manşa retur a finalei cu Viborg a fost ultimul meci din cariera Narcisei Lecuşanu, care a anunţat la final că se va retrage din activitatea sportivă. "Regretăm că nu am reuşit un rezultat pozitiv aici acasă, dar Viborg este o echipă foarte bună, foarte puternică. Eu am ajuns la o vârstă şi e momentul să mă retrag. Mă bucur că am realizat lucruri mari la Oltchim şi sper să meargă înainte această echipă frumoasă", a spus jucătoarea în vârstă de 33 de ani.

Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat câştigarea Ligii Campionilor la handbal feminin după ce a pierdut şi meciul retur al finalei cu Viborg, scor 31-32 (15-16), desfăşurat la Bucureşti, danezele impunându-se şi în tur, scor 28-21.

×
Subiecte în articol: redactie