x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rămâne cum am stabilit: Rezultatele din Danemarca şi Norvegia se pun pe cântar după Campionatul Mondial!

Rămâne cum am stabilit: Rezultatele din Danemarca şi Norvegia se pun pe cântar după Campionatul Mondial!

de Ovidiu Ciutescu    |    23 Noi 2009   •   00:00
Rămâne cum am stabilit: Rezultatele din Danemarca şi Norvegia se pun pe cântar după Campionatul Mondial!

În urmă cu o lună am câştigat Cupa Mondială. Trofeul pus la bătaie la Aarhus reprezintă cea mai importată competiţie amicală la nivel mondial. Acum, am revenit în Nord pentru a ne măsura muşchii cu campioana mondială Rusia şi cea olimpică - Norvegia. Totul, cu nici o lună înaintea Campionatului Mondial din China. De această dată am cam fost ciuca bătăilor. Însă, rămân la impresia că nici rezultatele de la Aarhus şi nici cele de la Mobelringen nu au nicio valoare, în afară de cea sentimentală. Marea bătălie se va da în China... Iar balanţa va fi analizată după acest turnir!



OBIECTIVE. În Norvegia Radu Voina a avut ca sarcină să nu câştige competiţia. Poate că nici să învingă în vreun meci nu i s-a cerut. În fapt, sunt convins că nimeni nu i-a cerut nimic. Poate doar noi, consumatorii de acest sport, să îi fi cerut ceva special, să pregătească aşa cum trebuie o mare victorie în China! Una de care a fost foarte aproape Gheorghe Tadici în 2005, la competiţia de la Sankt Petersburg. "Au fost două turnee de pregătire, în care cred că s-a urmărit punerea la punct a sistemelor de joc. În rest nu vreau să-mi dau cu părerea pentru că la noi, în Balcani, asta ar însemna motiv de gâlceavă", a spus pentru jurnalul.ro Gheorghe Tadici. Totuşi, punând în lumină rezultatele din Norvegia, nu putem să nu observăm un lucru alarmant, anune acela că Rusia, fără patru jucătoare din şaptele de bază, ne-a bătut din nou. Nu la fel de rău ca în Danemarca, dar tot a reuşit să ne învingă! Şi mai e ceva... Ne-am bucurat că am fost la un pas să învingem Norvegia (scor 31-34) cu rezervele... Ceea ce nu înţeleg, totuşi, este pentru ce ne-am bucurat din moment ce campioana olimpică a schimbat garnitura, având ca obiectiv (nr. ca şi Rusia) Olimpiada de la Londra! În aceste condiţii, rezultatele obţinute în turneele premergătoare acestui obiectiv vor intra, eventual,  în calcul doar după finalizarea disputelor din China!

FĂRĂ SCUZE ÎN CHINA.
"Nu va exista niciun pardon dacă în China nu se va câştiga vreo medalie. În mod normal ar trebui să fie de aur", a spus preşedintele FRH, Cristian Gaţu, într-un dialog cu un important om din handbalul miortic. Contestatul şef din Calea Floreasca chiar are dreptate de această dată. Suntem singura echipă care mergem la acest turneu cu o garnitură solidă, una omogenizată şi călită în multe bătălii importante. Mai precis, cu foarte mici modificări, acest lot a dus în spate două ediţii de Campionat Mondial, o Olimpiadă şi un Campionat European. În China vom fi echipa cea mai experimentată din competiţie! Din punctul de vedere al specialiştilor nu vor conta, la capitolul scuze, absenţele unor  jucătoare precum Balint sau Elisei. De ce? Pentru că, de exemplu, nici ultima mare competiţie la care am fost prezenţi, Olimpiada, nu a fost mai fericită. Au lipsit şi atunci jucătoare ca Elisei, Vărzaru, Ungureanu sau "cazul special" Amariei. Şi asta nu l-a ajutat cu nimic pe Tadici atunci când a fost aruncat ca o măsea stricată! "Voina nu va avea nicio şansă să rămână la lot dacă nu vine cu o medalie din China", spun persoane implicate în fenomen, făcând aici referire la faptul că "Radu merge la acest Turneu Final cu o echipă extrem de valoroasă. Nu îl va ierta nimeni pentru că el nu şi-a fixat o strategie de viitor compatibilă cu a celorlalte puteri mondiale. Adică, să aibă la ediţia din 2011, când se va semna calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2012, o echipă deja închegată. El se va afla atunci într-o perioadă incertă, de căutări, chiar dacă nu vrea să o recunoască. În aceste condiţii, un eşec îl va arunca acum din barcă"!

Rezultatele României la Mobelringen Cup, în Norvegia:

România - Rusia 31-33
România - Norvegia 31-34
România - Croaţia 28-26


Româncele se întorc azi în ţară urmând ca pe 29 noiembrie să plece în China acolo unde pe 5 decembrie va debuta Campionatul Mondial. La casele de pariuri,  România este a doua favorită la câştigarea titlului mondial, după Norvegia. În schimb, în ochii specialiştilor, rămâne principala favorită la trofeu!

"Cred că după acest ultim test internaţional înaintea Campionatului Mondial trebuie să reţinem partea bună a lucrurilor. Am avut trei meciuri puternice, cu Rusia, Norvegia şi Croaţia. Cu Rusia este de apreciat că am reuşit să revenim de la minus nouă goluri, chiar dacă nu am învins, iar cu Norvegia este pozitiv faptul că am confirmat un joc omogen, chiar dacă nu am obţinut victoria. Au fost şi momente grele în evoluţiile noastre, culmea că la ultimul meci, cu Croaţia, pe care l-am câştigat. Şi-a spus cuvântul oboseala, angajamentul cu care s-a jucat, dar pentru mine cel mai important este că nu am avut accidentări înaintea plecării la Campionatul Mondial" - Radu Voina, antrenor România.

×
Subiecte în articol: sport