x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid: A plecat Niculae - Golgheterul echipei a ajuns la Auxerre

Rapid: A plecat Niculae - Golgheterul echipei a ajuns la Auxerre

de Ionut Paduraru    |    15 Iun 2006   •   00:00
Rapid: A plecat Niculae - Golgheterul echipei a ajuns la Auxerre

Daniel Niculae a plecat ieri-dimineata in Franta pentru a face vizita medicala la AJ Auxerre, club dispus sa plateasca clauza de reziliere a atacantului.

Daca la testele fizice nu vor aparea probleme, Nico va semna cel mai probabil un contract pe patru ani cu gruparea franceza, urmand a primi un salariu de 600.000 de euro pe sezon.

OFERTA. Atacantul a refuzat propunerea de prelungire a contractului facuta de Jean Valvis, care prevedea un salariul anual de 250.000 de euro. Acesta ar fi fost al doilea salariu ca marime din Divizia A, dupa cel al capitanului stelist, Mirel Radoi. Valvis a declarat ieri ca nu a primit un raspuns definitiv din partea lui Niculae. "Noi asteptam, pentru ca nu am primit inca nici un raspuns din partea lui. Nu e exclus ca el sa fi mers acum in Franta pentru a discuta si oferta celor de la Auxerre. El a crezut ca oferta e extraordinara, dar poate ca nu este chiar asa", a afirmat actionarul.

CLAUZA. Oferta de prelungire a contractului facuta de Valvis prevedea si renuntarea la clauza de reziliere. In acest moment, orice club care se intelege cu jucatorul si plateste suma de 3,3 milioane de euro il poate transfera imediat, chiar si fara acceptul Rapidului. Singura pretentie care poate fi pusa de gruparea giulesteana este ca banii sa fie platiti imediat si intr-o singura transa. Auxerre negociaza cu Daniel Niculae inca din pauza competitionala din iarna. La 4 iunie, clubul francez a anuntat chiar ca a semnat un contract cu Niculae, fapt dezmintit apoi de jucator.

DESPARTIRI
Niculae devine al treilea jucator care se desparte de Rapid de la finalul sezonului, dupa Viorel Moldovan si Daniel Pancu. Dupa meciul cu Jiul, Moldovan a anuntat ca nu mai vrea sa joace in Divizia A si isi cauta o echipa in Franta. De asemenea, lui Pancu i-a expirat imprumutul de la Besiktas Istanbul, jucatorul urmand sa semneze cu Bursaspor, grupare la care mai evolueaza si Cornel Frasineanu. O posibila plecare este si cea a lui Mugurel Buga, care are o oferta de 300.000 de euro pe sezon de la Austria Salzburg, echipa pregatita de Lothar Mathaus. O situatie incerta este si cea a antrenorului Razvan Lucescu. Tehnicianul a plecat in vacanta fara sa anunte oficial daca va continua sau nu cu Rapid, dar in discutia cu Jean Valvis a mentionat ca ramanerea sa in Giulesti este conditionata de lotul pe care il avea la dispozitie in sezonul viitor.

×
Subiecte în articol: sport