x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Rapid – Dinamo: Războiul e total

Rapid – Dinamo: Războiul e total

20 Aug 2008   •   00:00
Rapid – Dinamo: Războiul e total

Regulă nescrisă în Liga 1, fie­care derby este precedat de dispute verbale aprige între conducătorii combatantelor. Iar Rapid – Dinamo nu face excepţie.

Regulă nescrisă în Liga 1, fie­care derby este precedat de dispute verbale aprige între conducătorii combatantelor. Iar Rapid – Dinamo nu face excepţie.

 
CONTRE. Declanşat duminică, cînd lui Mircea Rednic nu i s-a permis să asiste la meciul de la Galaţi, războiul psihologic dintre cele două tabere şi-a consumat un nou episod ieri. "Rapidiştilor le-a fost frică de Red­nic, de aceea au şi pierdut cu Oţe­lul, de emoţie, de teamă", a spus Vasile Turcu, acţionar al grupării din Ştefan cel Mare. "Nici în 14 nu ne bateţi, domnule Turcu! Cred că dumneavoastră vă este frică să nu vă dăm cumva vreun 3-0 în Giuleşti", a replicat directorul gene­ral al Rapidului, Constantin Zotta. Afirmaţia preşedintelui executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, care spusese că "rapidiştii au stat vreo 25 de ani prin Di­vizia B şi de aceea nu prea sînt obiş­nuiţi cu fotbalul mare", i-a provocat însă cel mai tare pe "alb-vişinii". "Di­na­movistul care şi-a dus «duş­ma­nul de-o viaţă», Steaua, în Liga Campionilor, Cristian Borcea, uită că Rapid avea 25 de ani de existenţă în momentul în care acest al doilea avorton al fotbalului româ­nesc, Di­na­mo, şi-a făcut apariţia printr-un abuz grosolan", au răspuns giu­leş­te­nii printr-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. Preţul tiche­telor reprezintă un alt motiv de dispută. "Nu se poate ca un bilet să coste 75 de lei! O să vedeţi ce o să-i aş­tepte pe rapidişti în retur, vor plîn­ge! Ne răz­bunăm pe ei pe teren", a spus Cristi Borcea.

 

Replică

Clubul Dinamo nu a rămas impasibil la atacul lansat de rapidişti pe site-ul lor oficial şi au răspuns folosind aceeaşi modalitate de exprimare şi acelaşi ton acid: "Certat cu limba română, comunicatul de presă al Clubului Rapid pare mai degrabă erupt de la Bălăceanca sau de la Socola. Cu tot respectul pentru fostele glorii ale Clubului Rapid, pentru domnii Fathi Taher, George Copos, Jean Valvis şi Constantin Toma, dar actualii salariaţi ai birourilor de lîngă Podul Grant ar trebui să candideze pentru clinicile amintite mai sus. FC Dinamo cere public intervenţia promptă a FRF şi a LPF pentru a stopa degradarea fotbalului românesc".

×
Subiecte în articol: sport